Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) folytatja a kamatcsökkentést, ha az infláció várakozásaiknak megfelelően csökken, de az enyhítés "konzervatív, mértéktartó" lesz, és csakis "indokolt esetben" várható, idézték Simor Andrást, az MNB elnökét külföldi hírügynökségek kedd délelőtt.

A bank 2008 végére, 2009 elejére várja az árstabilitás elérését, mondta el a bankelnök. A Reuters szerint Simor azt is kijelentette, hogy a központi bank és a kormány között nincs egyetértés a forint plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sávját illetően. A központi bank támogatná a sáv eltörlését, mert az inflációs cél hosszú távon összeütközésbe kerülhet a sávval, idézte a Dow Jones hírügynökség Simor Andrást.

"Úgy véljük, hogy Magyarországon három százalékos (tizenkét havi) inflációs szint árstabilitásnak felel meg. Reméljük, hogy 2008 végére, 2009 elejére elérjük az árstabilitást" - mondta az MNB elnöke külföldi tudósítóknak Budapesten. Hozzátette, hogy még 3 százalékosnál kisebb infláció sem fékezné a gazdaságot.

Simor András szerint a júniusban kissé felgyorsult és a piaci konszenzust meghaladó infláció megfelelt az MNB várakozásának. Úgy vélte, hogy a forint jelenlegi erőssége az euróval szemben segíti az árstabilitás elérését és jó a gazdaságnak is, miközben az export erős.

"A forint erős, ami jó. Stabil és erős forintra van szükségünk, de nem annyira erősre, ami problémákat okozna a gazdaságnak" - idézte az MNB elnökét a Dow Jones.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.