TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2007. augusztus 13. 12:21

SkyEurope-részvényeket vásárolt fel a tőzsdén a Citigroup: a papír közel egynegyedes árfolyamvesztését követően a bank vasárnap közölte, hogy több mint tíz százalékos részesedésre tett szert a szlovák diszkont légitársaságban.

Az APA hírügynökség megkeresésére a SkyEurope hétfőn megerősítette, hogy a Citigroup a tőzsdén vásárolta fel a részvényeket.

A fapados légitársaság részvénye hétfőn 13 óráig hat százalékkal 2,79 euróra erősödött vissza. Az elmúlt heti árfolyam-visszaesést a légitársaságnál általános tőzsdei fejleményeknek tulajdonítják. A társaság gazdálkodásával minden rendben van - mondták a szakértők.

A Citigroup saját közleménye szerint 10,02 százalékos részesedésre tett szert a társaságban. A legnagyobb részvényes változatlanul a York Capital Management pénzügyi befektető társaság 23 százalékos pakettel. Az osztrák RPR magánbefektetési alap március folyamán szavazati arányát 16,55 százalékról 4,50 százalékra csökkentette a társaságban.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.