2007. augusztus 13. 12:21

SkyEurope-részvényeket vásárolt fel a tőzsdén a Citigroup: a papír közel egynegyedes árfolyamvesztését követően a bank vasárnap közölte, hogy több mint tíz százalékos részesedésre tett szert a szlovák diszkont légitársaságban.

Az APA hírügynökség megkeresésére a SkyEurope hétfőn megerősítette, hogy a Citigroup a tőzsdén vásárolta fel a részvényeket.

A fapados légitársaság részvénye hétfőn 13 óráig hat százalékkal 2,79 euróra erősödött vissza. Az elmúlt heti árfolyam-visszaesést a légitársaságnál általános tőzsdei fejleményeknek tulajdonítják. A társaság gazdálkodásával minden rendben van - mondták a szakértők.

A Citigroup saját közleménye szerint 10,02 százalékos részesedésre tett szert a társaságban. A legnagyobb részvényes változatlanul a York Capital Management pénzügyi befektető társaság 23 százalékos pakettel. Az osztrák RPR magánbefektetési alap március folyamán szavazati arányát 16,55 százalékról 4,50 százalékra csökkentette a társaságban.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.