Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vezető európai társaságok adószakértői támogatják az Európai Bizottság (EB) közös, konszolidált társaságiadó-alap kialakítására vonatkozó javaslatát - derül ki a KPMG friss nemzetközi felméréséből, amelynek során az EU és Svájc több mint 400 legnagyobb vállalatának pénzügyi igazgatóit és adószakértőit kérdezték meg. A magyar társaságok a legtöbb részletkérdésben optimistábbak voltak az európai átlagnál.

Az EB terve szerint a több EU-tagországban is működő vállalatok profitját egységes EU-formula alapján kellene számolni, s a nyereség után az adót abban az országban kellene megfizetni - az ottani adókulcsok alapján -, ahol a vállalat tevékenységét folytatja.

A bizottság javaslatát Európa-szerte a megkérdezettek 77 százaléka támogatja. Magyarországon 80 százalék voksolt a javaslat mellett, hasonlóan Ausztriához, Finnországhoz és Portugáliához. Csehországban, Dániában és Spanyolországban az adószakértők 100 százaléka, míg Olaszországban 96 százaléka, Görögországban, Luxemburgban, Lengyelországban, Romániában, Szlovéniában és Svédországban 90 százaléka, Németországban 84 százaléka támogatta a javaslatot.

A vezető gazdaságok közül az Egyesült Királyság volt a legszkeptikusabb: 62 százalék mellette, 32 százalék ellene foglalt állást. A javaslat ellenzői kizárólag Írországban és Szlovákiában vannak többségben, mindkét országban 50 százalék ellenszavazattal.

A válaszadók 69 százaléka az egységes társasági adóalap mellett szívesen venné az egységes európai adókulcs bevezetését is. Csak az Egyesült Királyságban, Cipruson, Írországban, Lengyelországban és Svájcban ellenezte a többség az egységes adót. Dániában fele-fele arányban oszlottak meg a támogatók és az ellenzők, ugyanakkor az összes többi országban erős támogatottságot élvezett az ötlet.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.