TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. szeptember 23. 16:10

Ahogy egyre többen készítenek utazás közben, általában szép kilátással a hátuk mögött selfie-t, úgy nő az ehhez kapcsolódó balesetek száma.

Egy 66 éves japán turista nemrég meghalt, a vele utazók pedig megsérültek, miután selfie készítés közben leestek a Taj Mahal lépcsőjén – írja a Mashable.

Ezzel 12-re nőtt a selfie-k halálos áldozatainak száma csak idén. Ezzel szemben cápatámadásban 8-an haltak meg. (Ez nem is annyira a selfie-k veszélyességét, mintsem a cápáktól való félelem indokolatlanságát mutatja, de most ez mellékes.)

Az elsőre viccesnek tűnő statisztika valójában arra irányítja rá a figyelmet, hogy mennyire veszélyes nagy magasságokban a telefonunk kijelzőjét bűvölni a legjobb kép elkészítése érdekében. Sokan például mozgó vonatok előtt próbálnak egy jó képet lőni magukról és bizony nem mindig tudnak időben ellépni a sínekről. Szintén nem túl jó ötlet csak azért letérni egy amerikai nemzeti park kijelölt útvonaláról, hogy egy jó kis „medvés selfie-t” készítsünk, mint ahogy a spanyolországi bikafuttatás közben sem ez a legbiztonságosabb tevékenység. Azokról pedig már szót se ejtsünk, akik a Tour de France versenyzői elé rohannak „kibiztosított” kamerával.

Mivel nagy az isten állatkertje, egyre több hatóság tiltja meg a selfie-k készítését, vagy ha azt nem is, a selfie-botok használatát mindenképpen. Így tett például Disneyland is, ahol túl veszélyesnek ítélték a méteres botokkal hadonászó látogatókat. Oroszországban külön kampányt is indítottak, amelyben többek között a fent részletezett esetek veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Summa summarum: mindenki gondolja végig, hogy hány Facebook like-ot ér az élete!

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.