2015. szeptember 23. 16:10

Ahogy egyre többen készítenek utazás közben, általában szép kilátással a hátuk mögött selfie-t, úgy nő az ehhez kapcsolódó balesetek száma.

Egy 66 éves japán turista nemrég meghalt, a vele utazók pedig megsérültek, miután selfie készítés közben leestek a Taj Mahal lépcsőjén – írja a Mashable.

Ezzel 12-re nőtt a selfie-k halálos áldozatainak száma csak idén. Ezzel szemben cápatámadásban 8-an haltak meg. (Ez nem is annyira a selfie-k veszélyességét, mintsem a cápáktól való félelem indokolatlanságát mutatja, de most ez mellékes.)

Az elsőre viccesnek tűnő statisztika valójában arra irányítja rá a figyelmet, hogy mennyire veszélyes nagy magasságokban a telefonunk kijelzőjét bűvölni a legjobb kép elkészítése érdekében. Sokan például mozgó vonatok előtt próbálnak egy jó képet lőni magukról és bizony nem mindig tudnak időben ellépni a sínekről. Szintén nem túl jó ötlet csak azért letérni egy amerikai nemzeti park kijelölt útvonaláról, hogy egy jó kis „medvés selfie-t” készítsünk, mint ahogy a spanyolországi bikafuttatás közben sem ez a legbiztonságosabb tevékenység. Azokról pedig már szót se ejtsünk, akik a Tour de France versenyzői elé rohannak „kibiztosított” kamerával.

Mivel nagy az isten állatkertje, egyre több hatóság tiltja meg a selfie-k készítését, vagy ha azt nem is, a selfie-botok használatát mindenképpen. Így tett például Disneyland is, ahol túl veszélyesnek ítélték a méteres botokkal hadonászó látogatókat. Oroszországban külön kampányt is indítottak, amelyben többek között a fent részletezett esetek veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Summa summarum: mindenki gondolja végig, hogy hány Facebook like-ot ér az élete!

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.