2007. szeptember 4. 15:01

A Sony pénzügyi részlegének tőzsdére vitelét tervezi októberben, és ez lesz az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátása Japánban. A japán elektronikai társaság saját becslése szerint 2,3 milliárd eurónak megfelelő összegű bevételhez jut majd a kibocsátás révén.

A Sony szanálási programjának harmadik, egyben utolsó évébe lépett. A pénzügyi részleg tőzsdére vitele e program részét képezi, mivel ez is hozzájárul ahhoz, hogy a konszern alapvető tevékenységére, egyebek között a televíziók, laptopok gyártására tudjon koncentrálni.

Az összesen mintegy 75 ezer Sony Financial Holding papír október 11-től lesz először jegyezhető, közölte a tokiói tőzsde.

A Sony Financial Holding az anyavállalat online pénzügyi és biztosítási ügyleteit bonyolítja le. A holding üzemi eredménye a májusig tartó, elmúlt üzleti évben mintegy fél milliárd eurót tett ki.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.