Nyeste Lajos kiemelte: az orosházi üzem Kelet-Európában egyedülálló tartósító technológiát alkalmaz. A módszerrel jelentősen növelhető a friss víziszárnyastermékek eltarthatósági ideje, ami az exportpiacok bővítésére nyújt lehetőséget.
Az üzemben 2015-ben 1,2-1,3 millió hízott liba és kacsa feldolgozását tervezik, év végére a feldolgozó a tervek szerint teljes kapacitással üzemel. A Pannon Fine Food minőségi termékeit - friss és fagyasztott máj, mell, comb - főként Nyugat-Európában és a Távol-Keleten értékesíti, a tervezett éves árbevétel 70-80 százalékát adja majd a külpiaci eladás.
A vízi szárnyasokat közel száz helyi tenyésztő biztosítja az üzem száz kilométeres körzetében, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyében. Az ügyvezető elmondta, hogy a Pannon Fine Food a beruházást saját erő mellett összesen 490 millió forint pályázati támogatásból és a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja segítségével valósította meg. Az üzemben több mint kétszáz új munkahely létesült.
MTI