Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megbukott vasárnap az amerikai szenátusban a Harry Reid demokratapárti házelnök által előterjesztett törvényjavaslat az adósságplafon emeléséről.

A törvénytervezet 50 szavazatot kapott 49 ellenében. A javaslat elfogadásához 60 szavazatra lett volna szükség a 100 tagú amerikai felsőházban.

A voksolásnak voltaképpen már csak áttételesen volt köze az adósságplafon emeléséről folytatott, kompromisszumkereső tárgyalásokhoz. Ezt alátámasztandó a demokrata szenátusi többség sikerét zátonyra futtató republikánus honatyák síkraszálltak az egyezkedés folytatása mellett.

Reid törvényjavaslata értelmében az adósságlimitet 2500 milliárd dollárral kellett volna megemelni, a kiadások 2200 milliárd dolláros, 10 éven végrehajtandó csökkentése mellett.

A Fehér Ház vasárnapi médiajelentések szerint folytatja a megbeszéléseket a kongresszusi republikánusokkal a kompromisszum elfogadásáról. Mitch McConnell, a szenátusi republikánus kisebbségének vezetője korábban kijelentette, hogy a felek "nagyon közel" vannak a kiegyezéshez. Elmondása szerint a tárgyalások egy mintegy 3000 milliárd dolláros, 10 évre szóló költségcsökkentési csomag elfogadásáról szólnak, amelyek lehetővé tennék a kormányzat számára, hogy két ütemben, 2012 végéig eleget tehessen fizetési kötelezettségeinek.

Timothy Geithner amerikai pénzügyminiszter május 17-én jelentette be, hogy az adósságplafon megemeléséről megkötendő megállapodás hiányában a kormányzat augusztus 2-án fizetésképtelenné válik. A kongresszus a 60-as évek eleje óta 78 alkalommal módosította az adósságlimitet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.