2007. október 11. 07:14

A fogyasztói árak szeptemberben 0,7 százalékkal nőttek augusztushoz képest, és 6,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, ami egytized százalékkal több, mint amennyit az elemzők vártak - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Szeptemberben a szezonálisan kiigazított "alapdrágulás" 0,6 százalék volt, a maginfláció 2006 szeptemberéhez viszonyítva 4,3 százalékot tett ki. Az év első kilenc hónapjában 8,3 százalékkal emelkedtek az árak.

A fogyasztói árak augusztusban nem változtak júliushoz képest, és 8,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet, tavaly szeptemberben pedig 2,5 százalékkal nőttek augusztushoz képest, és 5,9 százalékkal voltak magasabban, mint egy évvel korábban.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.