Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A 2008-ban kibocsátott, svájci frank alapú kötvényeinek visszavásárlására kényszerül a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat, miután a kibocsátó bank, élve szerződéses jogával, kezdeményezte a tranzakciót - hangzott el a megyei közgyűlés pénteki rendkívüli ülésén.

Bodó Sándor, a közgyűlés fideszes elnöke - miután a testület tudomásul vette a kötvény visszavásárlásának finanszírozásával kapcsolatos tájékoztatót - elmondta: 2008-ban 3 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt az önkormányzat, ennek a visszavásárlási értéke most - a svájci frank árfolyamának drasztikus emelkedése miatt - 4,3 milliárd forint.

A kötvénykibocsátásból származó bevételből 2 milliárdot befektetett az önkormányzat, az a kamataival együtt a rendelkezésükre áll - tette hozzá.

Bodó Sándor a helyzet kapcsán megjegyezte: miután a jövőben változik a megyei önkormányzatok feladatköre, és intézményhálózatuk szinte teljes egésze más fenntartóhoz kerül, a kötvények visszavásárlásáról az állammal is egyeztetnek.

A közgyűlés elnök reményét fejezte ki, hogy a bankkal és az állammal folytatott konzultációk eredményeként kompromisszumos, mindenki számára vállalható megoldás születik november 30-ig. A Hajdú-Bihar megyei önkormányzat és intézményeinek működése, likviditása nincs veszélyben, a működés biztosítása prioritást élvez - jegyezte meg Bodó Sándor.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.