Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Fennáll a veszélye egy újabb gazdasági világválságnak, s ez összefügg azzal, hogy Európában és az Egyesült Államokban gyenge a vezetés - mondta a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) főtitkára egy vasárnapi osztrák lapnak adott interjúban.

"Nyilvánvalóan veszélyzónában vagyunk" - jelentette ki Pascal Lamy a Die Pressének egy új válság lehetőségét firtató kérdésére.

mfor traderA pénzügyi piacoknak szükségül van politikai tájékozódási pontokra - fejtette ki az Ausztriában tartózkodó Lamy. Ehelyett azt tapasztalják a piacok, hogy az Egyesült Államokban hónapok óta ideológiai vita zajlik a takarékossági csomagról, s hogy az Európai Unió túl későn és túl gyengén reagál az adósságválságra - mondta.

Lamy szerint egy eurókötvény bevezetése segíthetne az európai adósságválság elhárításában, de kötelező költségvetési fegyelemmel együtt. Rámutatott, hogy a Stabilitási Paktum is magában foglalja a kohéziós alapból nyerhető források befagyasztásának lehetőségét a maastrichti kritériumok megsértése esetén, de a tagállamok soha nem éltek ezzel a szankcióval. Lamy úgy vélte, az Európai Bizottságnak életbe kellett volna léptetnie ezt a rendelkezést. "De az EU csak az elméletben nemzetek feletti és nem a gyakorlatban" - tette hozzá.

A WTO-főtitkár úgy látja, bizonyos értelemben összedőlt az az intézményi modell az EU-ban, "hogy a nemzeti válaszok egyfajta keverékéből állítsák össze az európai válaszokat". Nehezményezte, hogy az EU-n belül gyengült az Európai Bizottság súlya, s a Lisszaboni Szerződéssel olyan intézményi szerkezetet hoztak létre a tagállamok, amelyben "továbbra sem tudni, kit kell felhívnia annak, aki az EU-val akar beszélni".
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.