1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Elképesztően sokba kerül a rendszer fenntartása.

Csak februárban közel 450 milliárd forintba került a rezsicsökkentés fenntartása, derül ki a Pénzügyminisztérium által a napokban közzétett, részletes második havi pénzforgalmi költségvetési számokból.

Mint arról lapunk is beszámolt, február végéig hatalmas, 1525,1 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás központi alrendszere, a havi hiány pedig az elmúlt sok-sok év átlagához képest is kiugróan magas lett.

A Portfolió számításai szerint a kiadási oldalon a tavalyi adatokhoz képest a legszembetűnőbb növekedés az egyedi és normatív támogatások területén azonosítható, az ide tartozó rezsivédelmi kiadásokkal összefüggésben pedig két hónap alatt 563,9 milliárdot költött az állam, ebből 390 milliárdot februárban. Ha ideszámoljuk a távhőszolgáltatók mintegy 50 milliárd forintos kompenzációját is, akkor kijön az egyetlen hónap alatt közel 450 milliárdos érték.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!