<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Növekszik a készpénzes vevők aránya a használt lakások piacán. Egyre többet tudnak alkudni.

A nyár elejéhez képest augusztus utolsó felében 10-12 százalékkal nagyobb a használt lakóingatlanok kínálata, a bővülés folytatódik a következő hetekben, ami rossz hír a korszerűtlen lakások és még inkább az ilyen családi házak eladóinak - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.

Napelem, szigetelés, ablakcsere. Ha ezek megvannak, akkor biztos nem csökken a ház értéke. Fotó: Knauf InsulationNapelem, szigetelés, ablakcsere. Ha ezek megvannak, akkor biztos nem csökken a ház értéke. Fotó: Knauf Insulation

Szakértőnk ugyanakkor felhívta a figyelmet: a jó adottságú és elhelyezkedésű, felújított és főleg korszerű energetikai rendszerrel bíró ingatlanok értéke nemhogy csökkeni nem fog, hanem még emelkedhet is, akkora a kereslet ezekre a kormány rezsiemelése után.

A befektetők alku pozíciója ezzel együtt általánosságban javult és tovább javul. Ugyanis akinek például önerőként egy szűkebb idő alatt kell eladnia a lakását vagy házát és az mondjuk nem elég korszerű, akkor gyorsan akar megszabadulni tőle, s ekkor nem kizárt a mostani 5-10 százalékkal szemben a kényszerű 15-30 százalékos engedmény sem. Növekszik az átlagos bérleti díj is, visszaállt a járvány előtti szintre, s ez javítja a hozamokat.

A műsor második felében a kisbefektetők által kedvelt ingatlan típusról, a garázsokról volt szó, megemlítve, hogy sokkal olcsóbbak mint a lakások, folyamatosan kiadhatók az óriási kereslet miatt és szinte nincs is amortizációjuk.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

   

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.