2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tehet javaslatot az árstopra. 

A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – mondta az Indexnek Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter reagálva arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.

A javaslat és így az intézkedés konkrétumainak kialakítása jelenleg is zajlik. „A régiós átlag nagyon fontos szerepet kap a javaslatban, hogy a korábbi egyezségünket betartassuk” - tette hozzá. Szerinte „a korábbi megegyezés nem teljesült, sajnos negatív irányba kilógnak az árak”. 

Visszatér az ársapka?
Visszatér az ársapka?
Fotó: Depositphotos
Nagy Márton nem tart attól, hogy az ársapka esetleges bevezetése ellátási problémákhoz vezetne, úgy véli, ha a profittartalom csökken, akkor az nem jelenti azt, hogy ne lehetne nyereségesen értékesíteni az üzemanyagokat.

Az adócsökkentéssel kapcsolatos kérdésekre azt mondta, a magyar adótartalom régiós szinten átlagos, a kialakult árakat nem az adótartalom indokolja. A régiós árakat szeretnék visszahelyezni a megfelelő szintre - mondta Nagy Márton. Ha a régiós eltérés a „molekula” ára miatt alakult ki, akkor azt szerinte rendezni kell.

"Kibontjuk az árakat, és megnézzük, hogy ki a hibás. Aki a hibás, az fog fizetni” – mondta.

Lapunk szombatonként az Mfor Üzemanyagár-figyelő cikkeiben rendszeresen összehasonlítja a hazai üzemanyagárakat a szomszédos országok áraival, a rovat cikkeiért kattintson ide. >>

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!