2p

Az MSZP Varga Mihálynak teszi fel a kérdést, hogy tényleg bőven 400 forint feletti euróárfolyammal számolnak-e az őszre.

Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselő feltehetően lapunk tegnapi cikke alapján jutott arra a következtetésre, hogy a június 6-án benyújtott A légitársaságok hozzájárulásáról és egyes adótörvények módosításáról szóló T/4243. számú törvényjavaslatból az derül ki, hogy a kormány a mostanihoz képest jóval drágább euróval számol idén októberre.

"Ha viszont azt a kormányzati narratívát fogaduk el, hogy tényleg csak az uniós minimumszintre emelik a jövedéki adó mértékét, az azt jelenti, hogy a kormány a forint horribilis árfolyamromlására számít. A benzin 152 forint 55 filléres adómértéke ugyanis 425 forintos, míg a dízel 142 forint 90 filléres adómértéke 433 forintos euróárfolyamnál felel meg a 35,9, illetve 33 eurócentes minimum elvárásnak"

- írtuk cikkünkben, Tóth Bertalan pedig 425 forintos árfolyammal számolt.

A képviselő az ügyben kérdésekkel fordult Varga Milhály pénzügyminiszterhez, többek közt arra lenne kíváncsi, hogy

  • Valóban arra számít, hogy 2023. október első munkanapján 425 forintot kell adni 1 euróért?
  • Ha várakozása szerint nem kell 425 forintot adni egy euróért októberben, akkor miért kívánja az uniós minimumértéken felül túladóztatni az üzemanyag-használókat?

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!