<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Kimerültek a finanszírozás eszközei, így a vészmegoldáshoz nyúlt a főváros vezetése.

A Népszava cikke szerint az önkormányzat minden működésre fordítható állampapírja és készpénze elfogyott, így az intézmények és a hivatal fenntartása érdekében hozzá kellett nyúlni a 25 milliárd forintos folyószámlahitel-kerethez.

Az iparűzési adó holnaptól kezd érdemben befolyni az önkormányzathoz, ezt sürgősséggel vezetjük át a számlánkra. Minél előbb visszatöltjük a hitelkeretet, annál kevesebb kamatot kell fizetnünk

 – fogalmazott a lap megkeresésére adott válaszában Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.

(Fotó: Pixabay) (Fotó: Pixabay)

A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy az iparűzési adószámlára beérkező összeget a hó végi állapot alapján kell 46-54 százalékos arányban szétosztani a kerületek és a főváros között, ami október legelején biztosan meg is történik. Ami ez előtt kerül át a fővárosi számlára, az a likviditást segítő előleg, amivel nyernek egy-másfél hetet. A pénzhiány legfeljebb szeptember végéig tart, de Kiss Ambrus reményei szerint előbb is véget érhet.

A Népszava cikke szerint októbertől viszont újra csak apasztják majd a pénzt, igaz, év végére a végszámla bizonyos áldozatok árán kihozható nullára – a csőd elkerülése érdekében a Fővárosi Közgyűlés augusztus végi ülésén 65 ponton módosították az idei költségvetést. Mindezek ellenére továbbra is fennmaradt két komoly kockázati tényező: a 12 milliárd forintos közösségi közlekedésre járó támogatás, amely még mindig nem érkezett meg, valamint a már a küszöbön álló negyedik hullám.

(Népszava)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.