<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
8p


			
		
		


		
		

Az eredeti tervekhez képest kis késéssel ugyan, de lassan kézzelfogható közelségbe kerül, hogy hazánkban is megkezdődjön az eredetileg parazitaellenes szerként engedélyezett ivermektin tabletta gyártása. Hónapok óta három hazai kórházban folyik a sokat kritizált hatóanyagot tartalmazó originális Stromectol tablettával folytatott klinikai vizsgálat. A harmadik hullám azonban előre nem látható csúszást eredményezett.

„Spanyolországban vettem a patikában vény nélkül ivermektint, csak úgy, hogy legyen tartalékban, hátha kell valamikor. A patikus szerint minden komolyabb légúti betegség esetén 4 nap alatt helyre rántja az embert. Ezért négy szem van benne. Nagyon csodálkozott, hogy Magyarországon ezt miért nem lehet kapni, éppen a járvány idején, hisz ugyanolyan mindennapi szer, mint például az aszpirin. 2 euró volt az ára” – írta még augusztusban a közösségi médiában egy kint élő magyar.

Az ivermektin egy országot sem hagy hidegen: vagy elkötelezett híve, vagy következetes kritikusa. Egyszóval kettéosztotta a világot. Most pedig úgy tűnik, a kezdeti ellenállás után Magyarországon is elérhetővé válik, bár a tervezetthez képest pár hónap késéssel. 

Csehországban már gyártják, 2022-től Magyarországon is elindulhat az ivermektin-tabletta gyártása. Fotó: FacebookCsehországban már gyártják, 2022-től Magyarországon is elindulhat az ivermektin-tabletta gyártása. Fotó: Facebook

 

„Az ivermektin hazai kutatását a Debreceni Egyetem égisze alatt folytatjuk, melyet eredeti terveink szerint már ősszel zártunk volna, hogy minél előbb elkezdhessük az ivermektin-alapú Stromectol tabletta generikus változatának a gyártását. Ám a vizsgálatba történő betegek beválasztása és klinikai tesztelése a harmadik hullám elmúlása miatt leállt. A negyedik hullám indulásával azonban ismét mód nyílik arra, hogy néhány hónapon belül befejeződjön a vizsgálat"– tájékoztatta lapunkat dr. Ács Zoltán, a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. társtulajdonosa. 

Hogy érhető legyen a hazai ivermektin-helyzet, megpróbáljuk időrendbe tenni a legfontosabb tudnivalókat. Ehhez természetesen fontosak a legfontosabb nemzetközi történések is. 

2020. december 7.

Mint ismeretes, az ivermektin parazitaellenes szerként nagy karriert futott be az elmúlt évtizedekben, de amikor egyes országokban elkezdték a koronavírus ellen használni, az egész világot megosztotta alkalmazása. Így 2020.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.