2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A 21. század legnagyobb kihívása a környezeti fenntarthatóság megteremtése és a fenntartható növekedési pálya érdekében a mennyiségi növekedésről át kell térnünk a minőségi növekedési struktúrára - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerdán a dél-kínai Hajnan szigetén fekvő Boao városban zajló Boao Forum for Asia (BFA) konferencián az MNB tájékoztatása szerint.

A  MTI-hez eljuttatott közleményben tájékoztatnak arról, hogy az "Infláció, stagfláció és kamatemelések: Kötéltánc" elnevezésű kiemelt panelbeszélgetésen a felszólalók egyetértettek a magyar jegybankelnök kijelentésével, miszerint jelenleg a monetáris politika szigorítása és a gazdasági növekedési potenciál megőrzése közötti optimális határvonal valóban vékony, de pénzügyi stabilitás nélkül nincs fenntartható növekedés.

A közlemény ismerteti: az MNB elnöke két kerekasztal-beszélgetésre kapott meghívást, és a rendezvény alkalmából tárgyalt Ji Kang (Yi Gang) kínai jegybankelnökkel, Hainan tartomány kormányzóhelyettesével, Csen Huaijüvel (Chen Huaiyu), illetve Csou Hsziaocsuannal (Zhou Xiaochuan), a BFA alelnökével.

A jegybank első embere pénteken a "Pénzügyi infrastruktúrák és szolgáltatások a digitális korban" című kerekasztal-beszélgetésen Cso Hsziacsuannal (Zhou Xiaochuan), a BFA alelnökével és Doni P. Joewono-val, az indonéz jegybank alelnökével kiemelt felszólalóként tart beszédet - közölték.

Az MNB közölte: a 2001-ben alapított és évente megrendezésre kerülő Boao Forum for Asia konferencia az ázsiai kontinens legmeghatározóbb gazdasági fóruma, elismertségét tekintve a davosi Világgazdasági Fórumhoz hasonlítható. Az idei fórumon a több mint 160 meghívott előadó a globális környezet kihívásaira keresi a közös megoldásokat.

(MTI)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!