2p

Orosz drónok maradványai hullhattak Románia területére. Háborús hírek.

  • Megszólalt Putyin elődje, Dmitrij Medvegyev is, aki most a Biztonsági tanács elnökhelyettese. „A különleges katonai művelet a náci kijevi rezsim teljes megsemmisítéséig és a történelmileg orosz területek felszabadításáig tart. Győzni fogunk, és újabb szubjektumok is csatlakozni fognak Oroszországhoz” – mondta a politikus. Medvegyev szerint a tavalyi népszavazáson az érintett térségek sorsdöntő lépést tettek, úgy döntöttek a haza részévé kívánnak válni.
  • Hatalmas tűz ütött ki szombaton egy olajvezetéknél a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk régióban, kilenc ember megsérült, közülük öt életveszélyes – közölték a hatóságok.

  • Egy ukrán dróntámadás szombaton a dél-oroszországi Brjanszk régióban megsebesített egy embert, és megrongált egy adminisztratív épület ablakait és tetejét – közölte a régió kormányzója.

  • Vlagyimir Putyin aláírta azt a rendeletet, amely szeptember 30-át szombaton az „Újraegyesítés napjává” nyilvánította.

  • Romániában vizsgálják, hogy ismét egy orosz drón maradványai hullottak-e le az ukrán határ mentén. A román védelmi minisztérium szerint a katonai és a katasztrófavédelmi szervek ellenőrzik, beigazolódott-e az ukrán határon fekvő Galați város egyik lakosának bejelentése – írja az Euronews. A román légtér megsértését a hadsereg radarrendszere is jelezte, mivel egy rakéta közeledett a város felé Ukrajna irányából. Szombat este ezt követően Galați és a mintegy 100 kilométerre fekvő Tulcea város lakosságát is figyelmeztették a rakéták miatt.

(MTI, The Guardian) 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!