<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A háború hetedik napjának legfontosabb történéseit foglaljuk össze.

 • Az európai szanálási hatóság az orosz-ukrán válság nyomán végelszámolást indított a magyar Sberbank anyavállalatánál, az osztrák Sberbank Europe AG-nál. A Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. A betétesek kártalanítása 100 ezer euróig történik, a teendők részletesen megjelennek majd a Magyar Nemzeti Bank és az Országos Betétbiztosítási Alap oldalán is.
   
 • A forint folytatta mélyrepülését, újabb történelmi mélypontot ért el azzal, hogy egy euróért 380,76 forintot is adni kellett.
   
 • Miközben folyamatosan a harcok Harkivban és Kijev környékén, az orosz haderőnek minden jel szerint egy nagyon fontos várost, Herszont sikerült bevenniük. Bár a hírt először az orosz védelmi minisztérium közölte, majd azt a brit is megerősítette, a nap folyamán némi bizonytalanság övezte a történéseket. A polgármester ugyan cáfolta az oroszok "hódítását", a Twitteren több videó is megjelent, melyeken mélyen bent városban masírozó orosz katonákat, illetve tankokat lehet látni - ezek közül többet nemzetközi híroldalak és megerősítettek.
   
 • Az oroszok országszerte egyre több polgári célpontot lőnek rakétával. Csernyigov városában egy körzeti kórházba szárnyas rakéta csapódott, Bilij Cerkviben egy temetőt ért több találat is. Mariupol kikötővárosban egy szülőotthon és egy kollégiumi épület is találatot kapott.
 • Kiderült az is, hogy Putyin a korábban már bukott elnököt, Janukovicsot szeretné Ukrajna elnöki székébe ültetni Zelenszkij helyett. A hírek szerint Janukovics jelenleg Minszkben tartózkodik.
   
 • Biztossá vált, hogy szerdán este/éjjel folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások. Az orosz fél hamarabb adta hírül, hogy ott lesz a tárgyaláson, az ukránok csak késő délután jelezték, hogy folytatják az egyeztetéseket. A helyszín Fehéroroszországban lesz, ezúttal a Belavezsszkaja Puszcsa Nemzeti Parkban. Ez a lengyel határnál, Breszttől északra található. A park arról ismert, hogy a Szovjetunió felbomlásáról szóló dokumentumot itt írták alá.
   
 • A háború civil áldozatai száma már 2000 fő az ukrán egészségügyi és vészhelyzeti szolgálat jelentése szerint. Zelenszkij szerint az összecsapások során 6000 orosz katona veszítette már életét, eközben az orosz közlések 498 halottról és 1597 sebesültről szólnak.
   
 • Újabb óriáscégek fordítanak hátat az orosz piacnak és az oroszországi tevékenységüknek, szerdán az ExxonMobil, az Airbus és a Boeing közölte, hogy megszakítják kapcsolatukat Oroszországgal. Abramovics pedig eladja az angol fociklubját, a Chelseat.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.