<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A fejvadászcégek között a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. lett az első a Budapest Business Journal – Book of Lists friss rangsorában. Idén először került magyar cég az európai lista élére.

A HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. mint piacvezető fejvadászcég 2015-ben került be először a Budapest Business Journal (BBJ) rangsorába, 2018 óta pedig a legnagyobb magyar vezetőkiválasztó cégként szerepel a listán.

Magasak a bérigények

A lista a 2021-es árbevételi adatok alapján készült, azonban a 2022-es év első féléves részeredményei alapján prognosztizálható, hogy jövőre szintén a vezetők között lesznek. 

Amint Molontay Patrik ügyvezető igazgató elmondta: némi elbizonytalanodás érzékelhető a vállalatok toborzási igényeit illetően, és a jelöltek helyzete sem könnyű.

„Ha valaki most kíván egy hiányszakmában specialista vagy vezetői pozíciót betölteni, még az energiaválság kitörése előtti időszakhoz képest is nagyobb kihívásokkal kell szembesülnie. Nem ritka, hogy a biztos munkahelyük elhagyását kockáztató jelöltek a jelenlegi fizetésük dupláját jelölik meg bérigényként”

– emelte ki a HumanField vezetője.

A home office elvárás

Molontay hozzátette: „Talán soha nem volt olyan kihívásokkal teli a munkáltatók helyzete, mint napjainkban. A munkavállalói lojalitás folyamatosan csökken, ugyanakkor ezt a képet a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezet átmenetileg némiképp árnyalja. A munkabér továbbra is kulcsfontosságú tényező a jelölteknél, de a rugalmas munkaidő és a home office lehetősége mára már egyre több szektorban elvárás a munkavállalók többsége részéről.”

A cégvezető elárulta, hogy nemzetközi terjeszkedést egyelőre nem tervez, inkább Magyarországon szeretnék tovább erősíteni a pozíciójukat.

Molontay Patrik: „Talán soha nem volt olyan kihívásokkal teli a munkáltatók helyzete, mint napjainkban”. Fotó: HumanField
Molontay Patrik: „Talán soha nem volt olyan kihívásokkal teli a munkáltatók helyzete, mint napjainkban”. Fotó: HumanField

A HumanField országos lefedettséggel rendelkező, executive search módszertan szerint dolgozó piacvezető fejvadászcég, megbízói köre a kisebb magyar vállalkozásoktól egészen a legnagyobb multinacionális vállalatokig terjed. Elsősorban az autóipar, az IT, a vegy- és gyógyszeripar, a kereskedelem, a pénzügyi piac területén bírnak két évtizedes tapasztalattal.

A cég 100 százalékban magyar tulajdonban van, míg a többi jellemzően egy multinacionális cég Magyarországon jelen lévő leányvállalata.

A Book of Lists a Budapest Business Journal 30 éve megjelenő kiadványa, amely szektoronként gyűjti össze egy-egy adott szegmens legjelentősebb szereplőit. A nyilvánosan hozzáférhető adatok mellett különböző piaci információkat is közzétesznek a cégekről, a kiadványban mintegy 1500 vállalat adatai és jellemzői találhatók meg.

A Book of Lists szektoronként gyűjti össze egy-egy adott szegmens legjelentősebb szereplőit. Fotó: BBJ - Budapest Business Journal / Facebook
A Book of Lists szektoronként gyűjti össze egy-egy adott szegmens legjelentősebb szereplőit. Fotó: BBJ - Budapest Business Journal / Facebook

A sorrend a vállalkozások jellemző mutatói alapján készült, elsősorban árbevétel alapján, több mint a kétharmaduk külföldi cég, 90 százalékban nyugat-európai.