2p

Egy héten belül módosítják azt a friss rendeletet, amelyet az ellenzéki pártok és a környezetvédők úgy értelmeztek, hogy felmenti az akkumulátorgyártókat környezeti károkozásuk következményei alól.

Az Energiaügyi Minisztérium közölte, hogy „félrement”, és a jövő héten már módosítják is azt a szeptember 21-én megjelent rendeletet, amely a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva felpuhítja a szennyező és jogszabályellenesen működő gyárakkal szembeni szankciós gyakorlatot – adta hírül a hvg.hu.

A rendelet leegyszerűsítve arról szól, hogy szabálysértés esetén nem büntetik meg a cégeket, hanem ehelyett írásban
vállalhatják, hogy majd megoldják a helyzetet. Addig viszont nem lehet súlyos bírságot kiszabni rájuk és nem zárhatják be az üzemet.

Az új szabályozás ellen tiltakozott a WWF Magyarország környezetvédelmi szervezet, valamint az LMP és a Párbeszéd. Az ellenzéki pártok vélték, hogy a rendelet az akkumulátorgyáraknak akar felmentést adni az előírások betartása alól. Erre válaszul érkezett az Energiaügyi Minisztérium szombati közleménye, amely szerint a rendelet nem vonatkozik az akkugyárakra. A kormány a kohászati üzemeknek akart vele kedvezni. Mivel a rendelet félreérthető, pontosítják, a változtatás szeptember utolsó hetében jelenik meg.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!