<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Íme a legújabb emlékmű a "Hogyan cseszte el az ország az EU-s ezer milliárdokat" témában.

"A Somló lábánál a 340 milliós "ökoturisztikai” projektből 250 milliót erre a teljesen felesleges, bizarr és töküres, 250 nm hasznos alapterületű épületre költöttek. Igaz, hogy legalább megépült (elég drágán, négyzetméterenként majdnem egymilliós áron), viszont nem használják semmire. A hivatalos adatbázis szerint itt ajándéktárgy bolt, információs központ, kerékpárkölcsönző lenne. Na ezek nicsenek. Ami van: egy kis oldalsó irodában a hegyközség tart félfogadást naponta délig...A tisztességes helyi borászok nevetnek is rajta keserűen, hogy világ legdrágább hegyközségi irodája ez...WC is van, de természetesen zárva" - írja posztjában Hadházy Ákos.

Ha valaki megfejti nekem, hogy ennek mi a fene értelme volt, küldök neki egy üveg somlói juhfark bort. Mert a turizmust nem fejleszti, az biztos. Az ökoturizmushoz pedig pláne nincsen semmi köze. Ennyi pénzből amúgy lehetett volna valóban csodákat művelni, de helyette maradt a beton, az a divat mostanában.

Kérdés, hogy a maradék százmillió hová ment el. Ja, a hegyen építettek még egy vécét…Tegnap bemutattam egy romos pincét, amelyiket eredetileg fel kellett volna újítani ugyanezen "ökoturisztikai" projekt keretében, de nem lett belőle semmi.