2018. június 5. 12:47
mfor.hu

150 ezer forintot is elvihet egy hét a tavon, akkor is, ha nem szórjuk a pénzt.

Annyira felmentek az árak a Balatonon, hogy akár 150 ezer forintba is kerülhet egy hét nyaralás, még úgy is, ha nincs benne rongyrázás, írja a Népszava. A lap szerint a szállást leszámítva mindenen érződik, hogy a vállalkozóknak ki kell termelniük a megnövekedett minimálbért, illetve egyes munkakörökbe annyira nincs ember, hogy az ország más vidékeiről nézve elképesztő pénzekért lehet csak alkalmazottat találni.

A szállások körképe így alakul idén:

  • 2200-2500 forint/fő/éjszaka az ár a legolcsóbb, jellemzően nem közvetlenül tóparti településeken
  • 2500-3500 forint/fő/éjszaka jellemzi a klasszikus üdülőhelyeket, ahol már belátható közelségben vannak strandok
  • 5000 forint/fő/éjszakáról indulnak az árak a közvetlen tóparti, de nem felkapott szállásokon

Siófokon viszont egy apartmanban egy kétágyas szoba medencehasználattal 70 ezerbe is kerülhet. Átlagárakkal számolva egy négytagú család egy hétre 90-150 ezer forintos szállásköltséggel számolhat, és akkor még nem is ettek-ittak semmit.És ott vannak a strandbelépők is. Balatonbogláron, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Balatonkeresztúron, Szántódon vagy éppen Zamárdiban ingyenes a pancsolás, viszont

  • 380 forintos árával a balatonszepezdi víriuszi strandon a legolcsóbb felnőtt belépő
  • 600-800 forintba kerül a napi strandjegy a legtöbb helyen
  • 3000 forintba fáj viszont a legdrágább tikett, melyet a tihanyi Átriumban adnak - igaz, itt törölköző-, a napágy-, a napernyő- és kisasztalhasználat is jár hozzá

A gyerekek legolcsóbban a földvári keleti, illetve a badacsonytomaji Herczeg-strandon lubickolhatnak, mindkét helyen 300 forintért engedik be őket, a családi napijegy pedig a gyenesdiási Lidón a legolcsóbb, s a balatonfüredi Esterházyn a legdrágább: előbbi 1500, utóbbi 3700 forint.

Enni-inni pedig ennyiért lehet:
  • 400-ról indulnak az olcsó csapolt sörök, a jobb nevűek korsójáért viszont 5-600-at is elkérnek, ha ugyan nem 900-at
  • a hekk 1500, ha kicsi, a nagyobb már 2500, de kell hozzá kenyér és savanyú is, így kijön mondjuk 3000-ból
  • lángos 20 százalékos drágulás után nincs 500 forintnál olcsóbb, de simán vannak 7-800 forintosak is
  • a fagyi gombóca 200-ról indul, de inkább készüljünk a 250-300 forintos adagokra, vagy még drágábbakra

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.