2019. július 10. 18:30

Elnapolták a róla szóló döntést a parlamenti egyik bizottságában. 

Ma választották meg az Európai Parlament bizottságainak vezető tisztségviselőit, és a magyar kormány, illetve a kormánypártok számára figyelmeztető, hogy öt jelöltjük közül csak ketten, Deutsch Tamás és Gál Kinga kapta meg a szükséges támogatást, előbbi az egyik bizottság - a költségvetési ellenőrző testületben - alelnöki tisztségéhez, Gál pedig a külügyi szakbizottság albizottságában.

Trócsányi László Trócsányi László

A többiek esetében azonban a hírek szerint nem mindenkinek sikerült vennie az első akadályt. Ami nem jelenti azt, hogy elestek az esélytől, mindenesetre jelzésértékű, hogy a róluk szóló döntést elhalasztották, elnapolták. Így nem kapta meg első körben a bizalmat Hidhvégi Balázs a LIBE bizottságban, Bocskor Andrea a CULT bizottságban. A negyedik jelölt, Gál Kinga a biztonságpolitikai albizottságban volt jelölt, ahol végül megkapta a kellő szavazatot (az index,hu összeszedte, hogy kit milyen posztra szánnak),

A legérdekesebb eset Trócsányi Lászlóé, akit az alkotmányos, avagy általános ügyekkel foglalkozó bizottság alelnöki posztjára delegálna a kormány. A negyedik Orbán-kormány igazságügyi minisztere nagy tervekkel érkezett Brüsszelbe, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának vezetőjeként fontos posztot remélt az Európai Bizottság biztosi testületében. Azonban a fogadtatása finoman szólva nem volt lelkes, idejekorán a magyar kormány tudtára hozták Brüsszelben, hogy kulcsfontosságú területet nem fog megkapni Trócsányi, egyáltalán, kérdéses, hogy bármely biztosi feladatra alkalmasnak találják-e.

Nos, a jelek szerint erre tovább csökkent az esélye. Az, hogy a parlament bizottságának alelnöki tisztségére sem találták elfogadhatónak első körben, elég világos üzenet brüsszeli forrásaink szerint, hogy mekkora esélyei vannak komolyabb tisztségek betöltésére az Európai Unióban. Ez még abban az esetben is így van nyilatkozónk szerint, ha egyébként a mai események összehangoltak, a néppárti Fidesszel szemben álló frakciók már előre jelezték, hogy nem fogják támogatni a magyar kormány jelöltjeit a parlamenti bizottsági posztokra. Vagyis nem Trócsányira volt kihegyezve az elutasítás, mégis, a személyében egy biztosjelölt bukott el az első vizsgán.

Kérdés, ezek után mit lép a magyar kormány, mást jelöl az Európai Bizottságba, vagy kitart Trócsányi mellett. Előbbi lenne a meglepetés, egyrészt, mert Orbán nem szeret látványosan meghátrálni, másrészt egy ilyen döntés elvágná Trócsányi politikai karrierjének kiteljesedését az Európai Unióban. Így maradnak a kis alkuk, amelyek segítségével talán még vissza lehet állítani a volt igazságügyi minisztert a fősodorba.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.