2019. szeptember 29. 05:30

Gulyás Gergely szerint ez is bizonyítja, hogy a kormány nem tér ki az ellenzéki média elől.

Az ideihez hasosnlóan jövő januárban is a sajtó rendelkezésére áll Orbán Viktor minisztereknök - derült ki az e heti Kormányinfón.

Orbán Viktor az idei Kormányinfón Orbán Viktor az idei Kormányinfón

Gyulyás Gergely annak apropóján árulta ezt el, hogy a tájékoztatón kérdésként szóba került, hogy milyen iránymutatások vonatkoznak a kormányon belül a nyilatkozatokra, milyen viszonyt kell fenntartaniuk az ellenzéki lapokkal. Tarlós Isván főpolgármesternek ugyanis a napokban, egy előadásában, volt egy üzenet értékű közlése, mely szerint nem csak a baráti sajtóval kell fenntartani a kommunikációt, nem szabad elugrani az ellenzéki megkeresések elől.

Erre válaszolva említette meg a tájékoztatót vezető miniszter, hogy Orbán Viktor sem tér ki az ilyen alkalmak elől, s ahogy idén januárban, úgy jövő év elején is a teljes sajtó rendelkezésére fog állni egy Kormányinfó keretében.

Érdemes megjegyezni, hogy ezt az egy alkalmat kivéve a miniszterelnök csak egy erősen szűrt médiaközegben - köztévé, közrádió -hajlandó szerepelni, az ellenzéki beállítottságú média legfeljebb nyilvános események alkalmával tud egy-egy kérdést feltenni a kormányfőnek.

Az idén év eleji Kormányinfón egyébként a médiaszabadság ügye, illetve a magyar sajtópiac helyzete is előkerült, akkor a miniszerelnök annak a véleményének adott hangot, hogy még mindig túlsúlyban van az ellenzéki média, és ő minden reggel úgy kel fel, hogy újabb és újabb támadásokra számít ettől az oldaltól. Ehhez képest a közelmúltban egy nyilatkozatában már egy sokkal kiegyensúlyozottabb mádiapiacról beszélt, ahol közel egyensúlyban van a két oldal médiaaránya.

Orbán Viktort egyébként a januári Kormányinfón egyebek mellett arról kérdeztük, milyennek látja a magyarországi korrupciót. A miniszterelnök válaszában kifejtette, hogy nem látja rosszabbnak, mint ami átlagosan a nyugat-európai államokra jellemző. Mint mondta, természetesen zéró tolerancia van érvényben a magyarországi korrupciós kísérletekkel szemben. Közölte, hogy azt is korrupciós jelentések közé sorolja, ha valaki nem fizeti meg az adót.

A miniszterelnök állításával szemben az itthoni korrupciós helyzetről általában lesújtó képet festenek az erről szóló jelentések, például a Transparency International felmérése.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.