TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. szeptember 29. 05:30

Gulyás Gergely szerint ez is bizonyítja, hogy a kormány nem tér ki az ellenzéki média elől.

Az ideihez hasosnlóan jövő januárban is a sajtó rendelkezésére áll Orbán Viktor minisztereknök - derült ki az e heti Kormányinfón.

Orbán Viktor az idei Kormányinfón Orbán Viktor az idei Kormányinfón

Gyulyás Gergely annak apropóján árulta ezt el, hogy a tájékoztatón kérdésként szóba került, hogy milyen iránymutatások vonatkoznak a kormányon belül a nyilatkozatokra, milyen viszonyt kell fenntartaniuk az ellenzéki lapokkal. Tarlós Isván főpolgármesternek ugyanis a napokban, egy előadásában, volt egy üzenet értékű közlése, mely szerint nem csak a baráti sajtóval kell fenntartani a kommunikációt, nem szabad elugrani az ellenzéki megkeresések elől.

Erre válaszolva említette meg a tájékoztatót vezető miniszter, hogy Orbán Viktor sem tér ki az ilyen alkalmak elől, s ahogy idén januárban, úgy jövő év elején is a teljes sajtó rendelkezésére fog állni egy Kormányinfó keretében.

Érdemes megjegyezni, hogy ezt az egy alkalmat kivéve a miniszterelnök csak egy erősen szűrt médiaközegben - köztévé, közrádió -hajlandó szerepelni, az ellenzéki beállítottságú média legfeljebb nyilvános események alkalmával tud egy-egy kérdést feltenni a kormányfőnek.

Az idén év eleji Kormányinfón egyébként a médiaszabadság ügye, illetve a magyar sajtópiac helyzete is előkerült, akkor a miniszerelnök annak a véleményének adott hangot, hogy még mindig túlsúlyban van az ellenzéki média, és ő minden reggel úgy kel fel, hogy újabb és újabb támadásokra számít ettől az oldaltól. Ehhez képest a közelmúltban egy nyilatkozatában már egy sokkal kiegyensúlyozottabb mádiapiacról beszélt, ahol közel egyensúlyban van a két oldal médiaaránya.

Orbán Viktort egyébként a januári Kormányinfón egyebek mellett arról kérdeztük, milyennek látja a magyarországi korrupciót. A miniszterelnök válaszában kifejtette, hogy nem látja rosszabbnak, mint ami átlagosan a nyugat-európai államokra jellemző. Mint mondta, természetesen zéró tolerancia van érvényben a magyarországi korrupciós kísérletekkel szemben. Közölte, hogy azt is korrupciós jelentések közé sorolja, ha valaki nem fizeti meg az adót.

A miniszterelnök állításával szemben az itthoni korrupciós helyzetről általában lesújtó képet festenek az erről szóló jelentések, például a Transparency International felmérése.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.