2019. szeptember 29. 05:30

Gulyás Gergely szerint ez is bizonyítja, hogy a kormány nem tér ki az ellenzéki média elől.

Az ideihez hasosnlóan jövő januárban is a sajtó rendelkezésére áll Orbán Viktor minisztereknök - derült ki az e heti Kormányinfón.

Orbán Viktor az idei Kormányinfón Orbán Viktor az idei Kormányinfón

Gyulyás Gergely annak apropóján árulta ezt el, hogy a tájékoztatón kérdésként szóba került, hogy milyen iránymutatások vonatkoznak a kormányon belül a nyilatkozatokra, milyen viszonyt kell fenntartaniuk az ellenzéki lapokkal. Tarlós Isván főpolgármesternek ugyanis a napokban, egy előadásában, volt egy üzenet értékű közlése, mely szerint nem csak a baráti sajtóval kell fenntartani a kommunikációt, nem szabad elugrani az ellenzéki megkeresések elől.

Erre válaszolva említette meg a tájékoztatót vezető miniszter, hogy Orbán Viktor sem tér ki az ilyen alkalmak elől, s ahogy idén januárban, úgy jövő év elején is a teljes sajtó rendelkezésére fog állni egy Kormányinfó keretében.

Érdemes megjegyezni, hogy ezt az egy alkalmat kivéve a miniszterelnök csak egy erősen szűrt médiaközegben - köztévé, közrádió -hajlandó szerepelni, az ellenzéki beállítottságú média legfeljebb nyilvános események alkalmával tud egy-egy kérdést feltenni a kormányfőnek.

Az idén év eleji Kormányinfón egyébként a médiaszabadság ügye, illetve a magyar sajtópiac helyzete is előkerült, akkor a miniszerelnök annak a véleményének adott hangot, hogy még mindig túlsúlyban van az ellenzéki média, és ő minden reggel úgy kel fel, hogy újabb és újabb támadásokra számít ettől az oldaltól. Ehhez képest a közelmúltban egy nyilatkozatában már egy sokkal kiegyensúlyozottabb mádiapiacról beszélt, ahol közel egyensúlyban van a két oldal médiaaránya.

Orbán Viktort egyébként a januári Kormányinfón egyebek mellett arról kérdeztük, milyennek látja a magyarországi korrupciót. A miniszterelnök válaszában kifejtette, hogy nem látja rosszabbnak, mint ami átlagosan a nyugat-európai államokra jellemző. Mint mondta, természetesen zéró tolerancia van érvényben a magyarországi korrupciós kísérletekkel szemben. Közölte, hogy azt is korrupciós jelentések közé sorolja, ha valaki nem fizeti meg az adót.

A miniszterelnök állításával szemben az itthoni korrupciós helyzetről általában lesújtó képet festenek az erről szóló jelentések, például a Transparency International felmérése.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!