Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Gulyás Gergely szerint ez is bizonyítja, hogy a kormány nem tér ki az ellenzéki média elől.

Az ideihez hasosnlóan jövő januárban is a sajtó rendelkezésére áll Orbán Viktor minisztereknök - derült ki az e heti Kormányinfón.

Orbán Viktor az idei KormányinfónOrbán Viktor az idei Kormányinfón

Gyulyás Gergely annak apropóján árulta ezt el, hogy a tájékoztatón kérdésként szóba került, hogy milyen iránymutatások vonatkoznak a kormányon belül a nyilatkozatokra, milyen viszonyt kell fenntartaniuk az ellenzéki lapokkal. Tarlós Isván főpolgármesternek ugyanis a napokban, egy előadásában, volt egy üzenet értékű közlése, mely szerint nem csak a baráti sajtóval kell fenntartani a kommunikációt, nem szabad elugrani az ellenzéki megkeresések elől.

Erre válaszolva említette meg a tájékoztatót vezető miniszter, hogy Orbán Viktor sem tér ki az ilyen alkalmak elől, s ahogy idén januárban, úgy jövő év elején is a teljes sajtó rendelkezésére fog állni egy Kormányinfó keretében.

Érdemes megjegyezni, hogy ezt az egy alkalmat kivéve a miniszterelnök csak egy erősen szűrt médiaközegben - köztévé, közrádió -hajlandó szerepelni, az ellenzéki beállítottságú média legfeljebb nyilvános események alkalmával tud egy-egy kérdést feltenni a kormányfőnek.

Az idén év eleji Kormányinfón egyébként a médiaszabadság ügye, illetve a magyar sajtópiac helyzete is előkerült, akkor a miniszerelnök annak a véleményének adott hangot, hogy még mindig túlsúlyban van az ellenzéki média, és ő minden reggel úgy kel fel, hogy újabb és újabb támadásokra számít ettől az oldaltól. Ehhez képest a közelmúltban egy nyilatkozatában már egy sokkal kiegyensúlyozottabb mádiapiacról beszélt, ahol közel egyensúlyban van a két oldal médiaaránya.

Orbán Viktort egyébként a januári Kormányinfón egyebek mellett arról kérdeztük, milyennek látja a magyarországi korrupciót. A miniszterelnök válaszában kifejtette, hogy nem látja rosszabbnak, mint ami átlagosan a nyugat-európai államokra jellemző. Mint mondta, természetesen zéró tolerancia van érvényben a magyarországi korrupciós kísérletekkel szemben. Közölte, hogy azt is korrupciós jelentések közé sorolja, ha valaki nem fizeti meg az adót.

A miniszterelnök állításával szemben az itthoni korrupciós helyzetről általában lesújtó képet festenek az erről szóló jelentések, például a Transparency International felmérése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.