<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Gulyás Gergely szerint ez is bizonyítja, hogy a kormány nem tér ki az ellenzéki média elől.

Az ideihez hasosnlóan jövő januárban is a sajtó rendelkezésére áll Orbán Viktor minisztereknök - derült ki az e heti Kormányinfón.

Orbán Viktor az idei KormányinfónOrbán Viktor az idei Kormányinfón

Gyulyás Gergely annak apropóján árulta ezt el, hogy a tájékoztatón kérdésként szóba került, hogy milyen iránymutatások vonatkoznak a kormányon belül a nyilatkozatokra, milyen viszonyt kell fenntartaniuk az ellenzéki lapokkal. Tarlós Isván főpolgármesternek ugyanis a napokban, egy előadásában, volt egy üzenet értékű közlése, mely szerint nem csak a baráti sajtóval kell fenntartani a kommunikációt, nem szabad elugrani az ellenzéki megkeresések elől.

Erre válaszolva említette meg a tájékoztatót vezető miniszter, hogy Orbán Viktor sem tér ki az ilyen alkalmak elől, s ahogy idén januárban, úgy jövő év elején is a teljes sajtó rendelkezésére fog állni egy Kormányinfó keretében.

Érdemes megjegyezni, hogy ezt az egy alkalmat kivéve a miniszterelnök csak egy erősen szűrt médiaközegben - köztévé, közrádió -hajlandó szerepelni, az ellenzéki beállítottságú média legfeljebb nyilvános események alkalmával tud egy-egy kérdést feltenni a kormányfőnek.

Az idén év eleji Kormányinfón egyébként a médiaszabadság ügye, illetve a magyar sajtópiac helyzete is előkerült, akkor a miniszerelnök annak a véleményének adott hangot, hogy még mindig túlsúlyban van az ellenzéki média, és ő minden reggel úgy kel fel, hogy újabb és újabb támadásokra számít ettől az oldaltól. Ehhez képest a közelmúltban egy nyilatkozatában már egy sokkal kiegyensúlyozottabb mádiapiacról beszélt, ahol közel egyensúlyban van a két oldal médiaaránya.

Orbán Viktort egyébként a januári Kormányinfón egyebek mellett arról kérdeztük, milyennek látja a magyarországi korrupciót. A miniszterelnök válaszában kifejtette, hogy nem látja rosszabbnak, mint ami átlagosan a nyugat-európai államokra jellemző. Mint mondta, természetesen zéró tolerancia van érvényben a magyarországi korrupciós kísérletekkel szemben. Közölte, hogy azt is korrupciós jelentések közé sorolja, ha valaki nem fizeti meg az adót.

A miniszterelnök állításával szemben az itthoni korrupciós helyzetről általában lesújtó képet festenek az erről szóló jelentések, például a Transparency International felmérése.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.