<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elkezdődhet az érdemi munka a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésén a jövő évi büdzsé számai alapján.

A kedden délután benyújtott jövő évi költségvetési tervezet alapján 2020-ban 61,2 milliárd forintot szán a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére, ami arra utal, hogy jövőre kezdődik az érdemi munkavégzés. Idén ugyanis mindössze 5,8 milliárdot különítettek el a költségvetésben erre a célra, ami nagyjából az előkészítési munkálatokat fedezhette.

Az összesen 750 milliárd forint értékű projektet a hírek szerint két kínai partnerével együtt Mészáros Lőrinc projektcége, az RM International Kft. nyerte el. Mint arról beszámoltunk, a társaság a tervek szerint alvállalkozók bevonásával fogja végezni elvégezni a munkákat.

Az RM International munka híján elég csúnya évet zárt tavaly, bevétel nélkül a minimális működési költségek is mínuszba vitték a cég saját tőkéjét. Ez pedig azt jelenti, hogy a tulajdonosnak, Mészáros Lőrincnek pénzt kell betolnia a társaságba.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.