2019. június 4. 16:00

Elkezdődhet az érdemi munka a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésén a jövő évi büdzsé számai alapján.

A kedden délután benyújtott jövő évi költségvetési tervezet alapján 2020-ban 61,2 milliárd forintot szán a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére, ami arra utal, hogy jövőre kezdődik az érdemi munkavégzés. Idén ugyanis mindössze 5,8 milliárdot különítettek el a költségvetésben erre a célra, ami nagyjából az előkészítési munkálatokat fedezhette.

Az összesen 750 milliárd forint értékű projektet a hírek szerint két kínai partnerével együtt Mészáros Lőrinc projektcége, az RM International Kft. nyerte el. Mint arról beszámoltunk, a társaság a tervek szerint alvállalkozók bevonásával fogja végezni elvégezni a munkákat.

Az RM International munka híján elég csúnya évet zárt tavaly, bevétel nélkül a minimális működési költségek is mínuszba vitték a cég saját tőkéjét. Ez pedig azt jelenti, hogy a tulajdonosnak, Mészáros Lőrincnek pénzt kell betolnia a társaságba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.