7p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
		


		
		

Ez derül ki lapunk körkérdéséből. Egy nap plusz szabadság helyett mások azt engedik meg, hogy alkalmazottjuk az oltást munkaidőben adassa be magának. Vannak, akik megelégszenek a figyelemfelkeltéssel, s létezik olyan bank is, amely még csak gondolkozik, rávegye-e egyáltalán valamivel a dolgozóit az oltásra.

Az utóbbi hetekben látványosan szélesedett az oltásra hajlandók tábora Magyarországon. Míg március végén 3,7 millió volt a regisztráltak száma, április közepén már félmillióval több, 4,2 millió, jelenleg pedig 4,5 millió – akik csaknem kilenctizede, azaz több mint 3,9 millió már meg is kapta az első oltását, közülük közel 1,9 milliónyian pedig már a másodikat is.

Az oltási hajlandóság növekedése feltehetően részben a brit mutáns végzetes hatásaitól való félelemnek, részben pedig a kormány által belengetett újabb és újabb nyitási ígéreteknek tudható be. 

Arról nincs (nem is lehet) statisztikai adat, mennyire járult hozzá a számok növekedéséhez, hogy egyes vállalatok maguk is elkezdték ösztönözni a dolgozóikat arra, hogy adassák be valamelyik vakcinát – már csak a jól felfogott érdekükből kifolyólag, miszerint a járvány hatására lehetőleg minél kevésbé akadjon meg a vírus miatt amúgy sem szokásos üzletmenetük, azáltal, hogy a fertőzés miatt esetleg rövidebb-hosszabb időre betegszabadságra kényszerülnek az alkalmazottjaik.

Eltérő megközelítések. Fotó: MTI/Vajda JánosEltérő megközelítések. Fotó: MTI/Vajda János

Néhány napja az Erste Bank hozta nyilvánosságra, hogy „extra szabadnappal jutalmazza az oltakozókat. A pénzintézet minden munkavállalója, aki beadatta magának a Covid-19 elleni védőoltást, plusz pihenőnapot kap. Azon kollégák esetében, akik otthonról is tudnak dolgozni, ez egy ráadás szünnapot jelent, míg azok a munkavállalók, akiknél a home office nem megvalósítható (például a fióki dolgozóknál), plusz két napot ír jóvá a bank. A szabadnapokat a védettséget igazoló plasztikkártya kézhezvétele, illetve bemutatása után lehet igényelni, kivenni pedig idén év végéig (vagy folytatólagosan 2022. januárjában) kell.”

Megkérdeztük a többi bankot, ők is serkentik-e dolgozóikat az oltásra, és ha igen, milyen formában. 

A válaszokból kiderül, hogy csak kevesen követik az Erste példáját.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.