1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Nyári olimpiarendezés mellett foglalt állást a németek többsége, a megkérdezettek szerint a 2036-os kandidálásnak lenne értelme.

A dpa német hírügynökség megbízásából november utolsó három napján készített közvélemény-kutatásban rész tvevők 58 százaléka támogatná az ötkarikás jelentkezést. Berlin - náci politikai vezetéssel - 1936-ban adott otthont nyári olimpiának, és a válaszadók többsége szerint 2036-ban meg lehetne mutatni, hogy mennyit változott az ország száz év alatt. Ugyanakkor húsz százalék szerint nem lenne megfelelő, ha történelmi kontextusba helyeznék a kandidálást. A 2040-es jelentkezés ötletét 19 százalék elutasította.

Legutóbb, amikor Németország fontolgatta olimpiai pályázat beadását, Münchenben 2013-ban, illetve Hamburgban 2015-ben helyiek nem támogatták a tervet. Az olimpiai sportágakat tömörítő német szövetség (DOSB) éppen szombaton határozott úgy, hogy kidolgoz egy olyan ötkarikás pályázatot, amelyben több város és régió érintett, és a kandidáláshoz nem lenne szükség komoly létesítmények építésére. Németország nyári olimpiának 1936-ban és 1972-ben (München) adott otthont.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!