<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az erről szóló javaslatot már megszavazták, a jövő héten pedig szavaznak róla.

Két budapesti ingatlant juttatna a Dunamelléki Református Egyházkerületnek az a módosító javaslat, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága a vagyongazdálkodási törvénycsomaghoz – írta az MTI.

A változtatás értelmében - amelyről várhatóan a jövő héten szavaz a Ház - az egyház hitéleti, oktatási, szakképzési, szociális, kulturális és felsőoktatási célok elősegítése érdekében jutna térítésmentesen az ingatlanokhoz. Az egyház a kőbányai Gergely utcai épületben szálláshelyet üzemeltethet a jövőben, míg az újbudai Halmi utcai ingatlanban oktatási, szakképzési és szociális feladatokat láthat el.

Ahogy arról korábban is írtunk, mostanában nem ez az egyetlen ingatlanajándék a reformátusoknak, nemrég „az egyház beruházási céljainak megvalósítása érdekében”, nyújtottak be javaslatot egy XII. és egy II. kerületi ingatlan átadásáról, amiről szintén még márciusban szavaznának.