TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. március 8. 19:43
mfor.hu

Kihirdették az Év Stadionját, a zsűrinél a Diósgyőr új stadionja magas pontszámmal utasított mindenkit maga mögé.

Történetében először nyerte el magyar stadion az Év Stadionja díjat. A StadiumDB építészekből álló zsűrije kivételesen magas pontszámmal (9,17 a 10 pontból) a Diósgyőr új stadionjának adta az Év Stadionja díjat, ennyire magas pontszámot még egyetlen stadion sem kapott. Noha a zsűri a magyar arénát találta a legjobbnak, a közönség díját Oroszország kapta meg.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A zsűri véleménye szerint a diósgyőri létesítmény minden elemében lenyűgőző és messze az összes többi jelölt volt annak ellenére, hogy az indulók között a legkisebb befogadóképességgel rendelkező stadion. A szakemberek úgy vélték, a létesítmény kompakt és stílusos. A zsűrivel ellentétben a közönség viszont csak a 9. helyet adta a létesítménynek. A top10-be a borsodi aréna mellett a Mol Vidi stadionja is bekerült, a zsűri azonban csak a 8. helyre sorolta és 7,43 pontot kapott a lehetséges 10-ből.

Bár a stadionépítési láz már évek óta tart, és szinte minden nagyobb létesítménynél elhangzik megfogalmazott célként az "Európa legjobb stadionja", a diósgyőri stadion a második létesítmény, mely külföldről is elismerést kapott.

Még 2016-ban a Footballs Top Ten a felcsúti Pancho Arénát választotta meg a világ legszebb luxusstadionjának. Az indoklás szerint a fa belső és a világítás egy igazán gyönyörű hellyé teszi a stadiont, ahol jó focizni.

Összességében tehát megérte annyi pénzt áldozni a diósgyőri stadionra, hiszen nemzetközi szinten is elismerésben részesült. Eredetileg 9,8 milliárd forintból húzták volna fel, a végső számla végül 12,9 milliárdon állt meg - igaz, ez az opciós tételekkel növelt összeg. A stadion kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt, a költségekbe az állam 4,5 milliárd forinttal szállt be.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.