<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kihirdették az Év Stadionját, a zsűrinél a Diósgyőr új stadionja magas pontszámmal utasított mindenkit maga mögé.

Történetében először nyerte el magyar stadion az Év Stadionja díjat. A StadiumDB építészekből álló zsűrije kivételesen magas pontszámmal (9,17 a 10 pontból) a Diósgyőr új stadionjának adta az Év Stadionja díjat, ennyire magas pontszámot még egyetlen stadion sem kapott. Noha a zsűri a magyar arénát találta a legjobbnak, a közönség díját Oroszország kapta meg.

Fotó: MTIFotó: MTI

A zsűri véleménye szerint a diósgyőri létesítmény minden elemében lenyűgőző és messze az összes többi jelölt volt annak ellenére, hogy az indulók között a legkisebb befogadóképességgel rendelkező stadion. A szakemberek úgy vélték, a létesítmény kompakt és stílusos. A zsűrivel ellentétben a közönség viszont csak a 9. helyet adta a létesítménynek. A top10-be a borsodi aréna mellett a Mol Vidi stadionja is bekerült, a zsűri azonban csak a 8. helyre sorolta és 7,43 pontot kapott a lehetséges 10-ből.

Bár a stadionépítési láz már évek óta tart, és szinte minden nagyobb létesítménynél elhangzik megfogalmazott célként az "Európa legjobb stadionja", a diósgyőri stadion a második létesítmény, mely külföldről is elismerést kapott.

Még 2016-ban a Footballs Top Ten a felcsúti Pancho Arénát választotta meg a világ legszebb luxusstadionjának. Az indoklás szerint a fa belső és a világítás egy igazán gyönyörű hellyé teszi a stadiont, ahol jó focizni.

Összességében tehát megérte annyi pénzt áldozni a diósgyőri stadionra, hiszen nemzetközi szinten is elismerésben részesült. Eredetileg 9,8 milliárd forintból húzták volna fel, a végső számla végül 12,9 milliárdon állt meg - igaz, ez az opciós tételekkel növelt összeg. A stadion kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt, a költségekbe az állam 4,5 milliárd forinttal szállt be.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.