2019. március 8. 19:43
mfor.hu

Kihirdették az Év Stadionját, a zsűrinél a Diósgyőr új stadionja magas pontszámmal utasított mindenkit maga mögé.

Történetében először nyerte el magyar stadion az Év Stadionja díjat. A StadiumDB építészekből álló zsűrije kivételesen magas pontszámmal (9,17 a 10 pontból) a Diósgyőr új stadionjának adta az Év Stadionja díjat, ennyire magas pontszámot még egyetlen stadion sem kapott. Noha a zsűri a magyar arénát találta a legjobbnak, a közönség díját Oroszország kapta meg.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A zsűri véleménye szerint a diósgyőri létesítmény minden elemében lenyűgőző és messze az összes többi jelölt volt annak ellenére, hogy az indulók között a legkisebb befogadóképességgel rendelkező stadion. A szakemberek úgy vélték, a létesítmény kompakt és stílusos. A zsűrivel ellentétben a közönség viszont csak a 9. helyet adta a létesítménynek. A top10-be a borsodi aréna mellett a Mol Vidi stadionja is bekerült, a zsűri azonban csak a 8. helyre sorolta és 7,43 pontot kapott a lehetséges 10-ből.

Bár a stadionépítési láz már évek óta tart, és szinte minden nagyobb létesítménynél elhangzik megfogalmazott célként az "Európa legjobb stadionja", a diósgyőri stadion a második létesítmény, mely külföldről is elismerést kapott.

Még 2016-ban a Footballs Top Ten a felcsúti Pancho Arénát választotta meg a világ legszebb luxusstadionjának. Az indoklás szerint a fa belső és a világítás egy igazán gyönyörű hellyé teszi a stadiont, ahol jó focizni.

Összességében tehát megérte annyi pénzt áldozni a diósgyőri stadionra, hiszen nemzetközi szinten is elismerésben részesült. Eredetileg 9,8 milliárd forintból húzták volna fel, a végső számla végül 12,9 milliárdon állt meg - igaz, ez az opciós tételekkel növelt összeg. A stadion kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt, a költségekbe az állam 4,5 milliárd forinttal szállt be.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.