<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Ezzel párhuzamosan pedig 110 millió forintra emelték a vakcinagyártásra készülő üzem építését felügyelő cég jegyzett tőkéjét. A kuratórium elnöke buszos üzletben érdekelt a városban.

A bírósági nyilvántartás szerint június 30-án emelkedett jogerőre és július 6-án került bejegyzésre a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány, vagyis az a testület, amelyik - a legújabb kori gyakorlatnak megfelelően - átveszi a felsőoktatási intézmény vagyonkezelési feladatait, fenntartói jogait. A Debreceni Törvényszék végzése alapján az alapítói joggyakorlás kezdő időpontja augusztus 1, azaz a kuratórium ekkortól "kerül házon belülre".

A Debreceni Egyetem Innovációs Központja Debrecenben 2021. július 12-én. A központ szomszédságában épül majd az oltóanyaggyár. (Fotó: MTI/Vajda János)A Debreceni Egyetem Innovációs Központja Debrecenben 2021. július 12-én. A központ szomszédságában épül majd az oltóanyaggyár. (Fotó: MTI/Vajda János)

Az alapítvány létrehozásáról rendelkező törvényben rendelkeztek az alapítványi vagyonjuttatásról: ezek alapján debreceni, gyulai, hajdúböszörményi, mádi ingatlanokkal gazdálkodhat az alapítvány. Törvényi felhatalmazás szerint akár értékesítheti is azokat, de azzal a megkötéssel, hogy az így befolyó bevételt csak az alaptevékenységét szolgáló infrastruktúra-fejlesztési célokra költheti. Az említetteken túl Balaton-környéki, illetve az ország más részein található, az egyetem működését szolgáló ingatlanok is az alapítványhoz kerülnek, valamint a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. üzletrészének 50 százalékát is ingyen kapja meg a testület a jogszabály szerint.

Kik döntenek az egyetem életéről?

Az alapítvány bejegyzésével az is kiderült, kik vesznek majd részt a kuratórium munkájában. A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően az alábbi személyek:

  • Kossa György (kuratóriumi elnök)
  • Szilvássy Zoltán
  • Szólláth Tibor
  • Balla György
  • Győry Kálmán

Szilvássy Zoltán az egyetem rektora, a neve akkor forgott sokat a sajtóban, amikor az egyetem szenátusa díszdoktori címre tartotta érdemesnek Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Kossa Györgyöt az ITK-Holding elnök-vezérigazgatójaként ismerik a térségben. E cég egyik érdekeltsége biztosítja az autóbuszflottát a DKV Debreceni Közlekedési zrt.-vel idén márciusban kötött, 10 évre szóló közszolgáltatási szerződés keretében.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.