<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nemsokára elsötétül a Pesti TV, de az online, videós folytatáshoz és a Pestisracok.hu további működtetéséhez már megvan az alap.

Bejegyezték a Vaszily Miklós TV2-vezér résztulajdonában álló új műsorgyártó-lapkiadó céget, vagyis az eddig még a portál felett tulajdonosként rendelkező Huth Gergely visszaszorul – igaz, marad a tartalomért felelős vezető, írja a hvg.hu.

Új műsorgyártó céget alapított Vaszily Miklós. Fotó: MTI/Koszticsák SzilárdÚj műsorgyártó céget alapított Vaszily Miklós. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Új műsorokat már egy hónapja nem forgatnak a Pesti TV számára, és július 10-én sugározzák az utolsó adást, ezután elsötétül a csatorna. De gyakorlatilag minden készen áll a már korábban bejelentett, költséghatékonyabb folytatáshoz.

A lap felfedezte, hogy a múlt héten bejegyezték azt a friss vállalkozást, a PSTV Média Kft.-t, amely a Pesti TV-s stáb egy részének ad majd munkát, lehetőséget videós tartalom előállításra, emellett a Pestisracok.hu kiadója is lesz a jövőben.

A céges változásról Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője és a Pesti Tv programigazgatója nemrég azt mondta, új kiadó kezébe kerül a portál és a televíziós csapat. Az átalakulás során a PestiSrácok hírportál jogait birtokló Insider Media Lapkiadó Kft. és a szerkesztőséget működtető Gerilla Press Lapkiadó Kft. – azaz Huth cégeinek – helyét veszi át az új cég, amely tehát a Pesti TV-t eddig is felügyelő tulajdonosi kör kezében van.

Ez a tulajdonosi kör pedig főleg a kormányközeli médiaszakemberrel, Vaszily Miklós TV2-vezérrel azonosítható. Ő az egyik tulajdonosa az eddig működő Pesti TV kiadójának, a Progress Media Hungary Kft.-nek. (A másik tulajdonos a Bizalom Vagyonkezelő Kft., amely egy bizalmi vagyonkezelő vállalkozás, amely a hírek szerint félmilliárd forintot tolt az induló Pesti TV-be, méghozzá Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar pénzéből.)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.