<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Múlt héten még más számok szerepeltek a tervezetben.

A Reuters-nek egy neve elhallgatását kérő diplomata elárulta, hogy az Európai Unió kormányai csütörtökön első körben megállapodtak az orosz tengeri olaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról egy olyan kiigazítási mechanizmussal, amely a plafont 5 százalékkal a piaci ár alatt tartja.

A G7-ek múlt heti eredeti javaslata 65-70 dolláros hordónkénti árplafonról szólt, kiigazítási mechanizmus nélkül. Mivel az orosz nyersolajjal már alacsonyabb szinten kereskedtek, Lengyelország, Litvánia és Észtország elutasította ezt a szintet, mivel nem érte el a fő célt, vagyis Moszkva bevételeinek és ukrajnai háborújának finanszírozására való képességének csökkentését.

Az árplafont 60 dollárban határozták meg, azzal a kikötéssel, hogy az IEA adatai alapján 5 százalékkal az orosz nyersolaj piaci ára alatt kell tartani

 - mondta az uniós diplomata. Az árplafon szintjének felülvizsgálatára kéthavonta kerülne sor.

(Reuters)