2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Vajon pusztán véletlen egybeesés lenne, hogy Novák Katalin tavaly épp a kegyelemben részesített K. Endre falujában nyaralt Erdélyben?

Tavaly nyár végén, négy hónappal azután, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkező igazgatóhelyettesének, az erdélyi származású K. Endre szülőfalujába ment nyaralni Novák Katalin.

Hang.hu a lemondott köztársasági elnök Facebook-fotói alapján azonosította be, hogy Novák és családja 2023 augusztusában több napot töltött Zabolán. Novák a képekhez fűzött kísérőszövegekben a települést nem, csak Erdélyt jelölte meg helyszínként, de látható, hogy meglátogatta a zabolai Mikes kastélyt is. 

Novák Katalin közösségi oldalán Zabola nem, csak Erdély volt megjelölve. Fotó: Facebook
Novák Katalin közösségi oldalán Zabola nem, csak Erdély volt megjelölve. Fotó: Facebook

A magyar sajtóban már több helyen megjelent, hogy a kastély rendbehozásához a magyar adófizetők jelentős összeggel, legalább egymilliárd forinttal járultak hozza. Az adófizetők pénze egy olyan exkluzív luxusszállodához vándorolt, amely a környéket járó turisták számára nem látogatható, a zárt magánterületre kizárólag a szállóvendégek mehetnek be. A lap értesülései szerint a kastély Angliából hazatelepült tulajdonosai szoros kapcsolatot ápolnak K. Endre családjával.

Szeptember másodikán egy családi fotó került fel a köztársasági elnök hivatalos Facebook-oldalára. A képen Novák Katalin egy őszhajú idős férfi és egy másik nő társaságában látható. A lap azt írja, nem kellett sokat keresgélniük, hogy rájöjjenek: a családi fotó a zabolai Mikes kastély udvarán készült. Úgy tudják, a zabolai kastélyt működtető család szoros kapcsolatban áll K. Endre családjával – amikor az Angliából hazatelepülő arisztokraták (még az ingatlan visszaigénylése előtt) Zabolára látogattak, K. Endrééknél szálltak meg. A kegyelmet kapott férfi édesanyját, Zsenike nénit ma is nagy szeretettel emlegetik a tulajdonosok.

A Sándor-palota sajtóosztálya a lap megkeresésére azt közölte, hogy Novák Katalin 2023 augusztusában Zabolára magánprogramra, családi nyaralásra utazott, amit maga finanszírozott.

Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye

– írták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!