3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Mint minden sajtótermék, a Felcsúti Hírmondó is tartalmaz hirdetéseket. A kiadvány egy egész oldalt szentel az ilyen tartalmaknak, igaz, a hirdetések gyakorlatilag teljesen értelmetlenek. 

Orbán Viktor és pártja 2010-es hatalomra kerülése óta nagy hírnevet szerzett magának a kormányfő faluja, Felcsút. Az immár NB I-ben vitézkedő focicsapat és a mögötte lévő focialapítány mellett Orbán Viktor jó barátja, Mészáros Lőrinc pályája is látványos felívelésnek indult, ma pedig már az ország egyik leggazdagabb emberének számít. 

A hírnév ellenére azonban Felcsút semmiben sem másabb, mint bármelyik más település Magyarországon. A helyi önkormányzat saját kiadványt készít, melyben beszámol a közösség történéseiről, rendezvényeiről és abban sincs semmi kirívó, hogy a havi rendszerességgel kiadott újságban, a Felcsúti Hírmondóban hirdetéseket is találni. 

Ha azonban végignézünk a hirdetéseken, és ismerjük a NER-cégek sorát, rögtön kiderül, hogy ezek a világ legértelmetlenebb hirdetései. A sorban ugyanis zömében olyan cégek szerepelnek, melyeknek semmi szüksége nincs arra, hogy ilyen formában próbálja növelni a forgalmát.

Nézzük, a hirdetőket:

  • Vál-völgye Pékség és Hentesüzlet - Mészáros Lőrinc érdekeltsége
  • R-Kord Kft. - Mészáros Lőrinc cége
  • Pák-To Kft. - nem Mészáros Lőrinc érdekeltsége
  • Hungaro Petrol Kft. - ez sem Mészáros Lőrincé
  • Mészáros Pub & Pizzéria - Mészáros Lőrincé
  • Agro-Felcsút Kft. - Mészáros Lőrinc öccsének cége
  • Puskás Sport Hotel - Mészáros Lőrinc érdekeltsége
  • Gondos Tüzép - nem Mészáros Lőrincé

A hirdetők oldala (Forrás: Felcsúti Hírmondó)
A hirdetők oldala (Forrás: Felcsúti Hírmondó)

Jól látható tehát, hogy az októberi hírmondóban szereplő nyolc hirdetésből öt olyan cég, mely Mészáros Lőrinchez köthető vagy a cégbirodalma vagy rokoni szálak révén. Az R-Kord Kft. ráadásul az állami közbeszerzéseken is rendre jól szerepel, több milliárdos forgalommal rendelkezik. Gyakorlatilag semmi szüksége arra, hogy ilyen formában reklámozza a tevékenységét. 

Az R-Kord 2020-ban 35,3 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el, amiből a végén 3,3 milliárd forint tiszta nyereség maradt. Ezt bő 100 millióval megtoldotta a tulajdonos és osztalék formájában 3,473 milliárd forintot vett ki a cégből. Bár az összeg jelentős, azért nem ürítette ki teljesen a tartalékokat Mészáros Lőrinc, hiszen az eltelt évek eredményeit halmozó eredménytartalék soron még közel egymilliárd forint maradt. 

A hirdetők listáján szereplő Agro-Felcsút Kft. esete némiképp más, mint az R-Kordé, hiszen ezúttal a megnyitott műszaki kereskedésüket reklámozzák, mely "a környék legnagyobb raktárkészletével" rendelkezik. Bár a cég beszámolóját elnézve itt sincs szükség igazán arra, hogy ilyen formában generáljon magának pluszbevételt. 2020-ban 2,5 milliárd forint folyt be a kasszába, a végén 65 millió tiszta profit maradt. Igaz, a tavalyi év még így is gyengébb volt a koronavírus előttinél, akkor 3,2 milliárdos bevételből 224 millió maradt év végén.

Mészáros Lőrinc többi hirdető érdekeltségéről sem mondható el, hogy aggódnia kellene és rászorul a helyi reklámra. A Puskás Sport Hotel a koronavírus ellenére története legjobb évét hozta össze 2020-ban, a pékség és az étterem pedig más Mészáros-érdekeltségeknek is fix beszállítója. Mindezek ismeretében a Felcsúti Hírmondóban rendszeresen feltűnő hirdetők, pontosabban a hirdetéseik a világ legértelmetlenebbjei. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!