1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az I., II. és XII. kerületiek keresnek a legjobban Magyarországon. Két és félszer annyit, mint a sor végén álló Fehérgyarmati, Gönci és Cigándi járásban lakók. 

A héten megjelentek a januári országos béradatok, amelyek két számjegyű emelkedésről tanúskodnak. Ennek apropóján a Buksza - a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Mfor és Privátbankár mindennapi pénzügyekkel és kiskereskedelemmel foglalkozó szerkesztőségi blogja - a KSH legrészletesebb, budapesti kerületekre és járásokra bontott adatai alapján megnézte, mekkorák voltak tavaly az átlagfizetések. 

Meglehetősen széles tartományban szóródnak a magyar átlagfizetések
Meglehetősen széles tartományban szóródnak a magyar átlagfizetések
Fotó: Depositphotos

Az alábbi infografikán a bruttó átlagbéreknél a KSH tényadatai szerepelnek, a nettóknál a KSH-s országos bruttó és nettó fizetés hányadosából adódó eredmény látható. Azaz, a nettó átlagébreknél becslésről van szó, amely azonban nagyságrendileg stimmel. 

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!