2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Vlagyimir Putyin akkor is veszélyes marad, ha vereséget szenved. Háborús hírek.

  • A brit királyi légierő (RAF) vezérkari főnöke szerint Oroszország akkor is veszélyt jelentene a Nyugatra, ha vereséget szenved Ukrajnában. Sir Mike Wigston vezérezredes a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak adott, szombaton megjelent interjúban úgy fogalmazott: amikor az ukrajnai konfliktus véget és Ukrajna helyreállítja határait, "ahogy ezt meg is kell majd tennie", Oroszország sértett, bosszúszomjas, brutális hatalom lesz, amely légitámadások, rakétatámadások, tengeralattjárókról végrehajtott támadások formájában "továbbra is képes lesz ártani nekünk".

  • Megkezdődtek az előzetes műveletek az orosz megszálló erők elleni ellentámadás előkészítése érdekében – közölte egy ukrán elnöki tanácsadó.

  • Az ukrán védelmi minisztérium azt állította, hogy Oroszország súlyos balesetet tervez szimulálni a megszállt zaporizzsja atomerőműben, hogy megpróbálja meghiúsítani Kijev régóta tervezett ellentámadását.

  • Az orosz erők átmenetileg enyhítették az ostromlott kelet-ukrajnai Bahmut város elleni támadásaikat, hogy átcsoportosítsák és megerősítsék képességeiket - közölte szombaton egy magas rangú kijevi tisztviselő.

  • Az orosz erők elfogtak két nagy hatótávolságú Storm Shadow cirkálórakétát, amelyeket Nagy-Britannia szállított Ukrajnának – idézte a RIA hírügynökség szombaton a védelmi minisztériumot.

  • Kijev Taurus típusú manőverező robotrepülőgépeket kér Berlintől, hogy hatékonyabban tudják visszaverni az orosz támadásokat - közölte a német védelmi minisztérium.

The Guardian 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!