4p

Feltűnt egy új érkező az RTL műsorában a 7. héten.

Míg az elmúlt hetekben az ’A mi kis falunk’ epizódjaival készült a csatorna a hétköznapokon, ezúttal újítottak, és bekerült a programba a teljes nevén ’Az ugrás – A beugratós kvízműsor’ című vetélkedő, amely az első számok alapján úgy tűnik, hogy nagyon bejött a csatornának, és 555 ezres átlagos nézettséggel kezdett. A műsor a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49-es korcsoportban még jobban teljesített, és 195 ezres nézőszám mellett 19 százalék feletti közönségarányt ért el.

Jól kezdett az RTL új műsora. Fotó: RTL Sajtóklub
Jól kezdett az RTL új műsora. Fotó: RTL Sajtóklub

A műsorsáv második felébe került át a csatorna telenovellája az ’…a szomszéd tehene’, amely új időpontjában lényegesen gyengült, és csak 230 ezer főt vonzott, szemben a korábbi hetekben tapasztalt 300 ezer feletti átlaghoz.

Nem változtatott a TV2

A TV2 a hétköznap esti programot ezúttal is a Szerencsekerék újabb részeivel indította, a Kasza Tibi műsorvezetésével érkező vetélkedőre összességében nem lehetett panasza a csatorna tulajdonosának, hiszen bár a párhuzamosan futó ’Az ugrás’ nyitásának köszönhetően a szokásosnál kicsit gyengében teljesített, így is 600 ezer körüli átlagot ért el. A 18-49 évesek körében nagyjából 140 ezres nézőszámot és 14 százalék feletti közönségarányt hozott.

A műsorsáv második felét kapó, kifejezetten szórakoztató Kincsvadászok a 2024-es év egyik pozitív meglepetése; az antikvitásos show a 6. héten 560 ezer feletti átlagos nézettséget hozott, ezzel pedig erősödött a korábbi hetekhez képest. A széria a kiemelt kereskedelmi korcsoportban is jól megy (pedig ezzel a TV2 műsorainak szoktak gondjai akadni), és ezúttal 150 ezres átlagos nézőszámmal és 18 százalék körüli közönségaránnyal iratkozott fel a listára a szegmensben.

Már megint

Lassan kifogyunk a jelzőkből annak illusztrálására, hogy mennyire elképesztő sorozattal kezdte a 2024-es évet a TV2, hiszen a heti toplistát idén még nem nyerte más a teljes lakosság körében, mint a csatorna hírműsora, a Tények.

A Tények ezúttal is csak saját magával versenyzett az első helyért, 769 ezer nézőjével a győztes a pénteki adás lett, amelyben a szokásos gyilkosságok és balesetek mellett az Iharosberényben a rendőrökre támadó ámokfutóról is szó esett.

Sportesemények

A héten több sportesemény is akadt, változó nézettségi számokkal, ezek közül a legnézettebb két focimeccs lett. A legnagyobb érdeklődés ezúttal azt övezte, hogy

a Ferencváros az Olympiakosz otthonában vendégeskedett, és 1-0-s vereséget szenvedett, amelyet 376 ezren követtek a képernyők előtt.

Bajnokok Ligája mérkőzést is tartottak a 7. héten, a Real Madrid és Leipzig találkozóján 1-0-s győzelmet aratott a spanyol csapat, amit 250 ezren néztek élőben.

Mi történt a hétvégén?

A pihenőnapokon mostanában hétről hétre ugyanaz az eredmény születik, a szombati győztes ezúttal is az ’A mi kis falunk’ aktuális része lett 671 ezer nézővel, megelőzve a TV2 által párhuzamosan futtatott filmeket.

Vasárnap az RTL ’Cápák között’ üzleti vetélkedőjének aktuális része 694 ezres nézőszámával könnyedén megnyerte a napot, még úgy is, hogy ’Mutasd a hangod!’ vetélkedőt a TV2 párhuzamosan  futtatta, hiszen ennek egy gyengécske 477 ezer nézőre futotta mindössze.

Az ’Cápák között’ egyébként a 18-49 évesek körében egyúttal is nagyot dobott,

a szegmensben elért 261 ezres nézettségével, és 23,5 százalékos közönségarányával learatta a heti mezőnyt.

Fordult a kocka

Bár a TV2 a 18-49 évesek korcsoportjában a Kincsvadászok számaival elégedett lehet, a frissen érkező ’Az ugrás’ hozta számok azonban jelentősen megdobták az RTL heti összeredményét. Ennek köszönhető az is, hogy a kiemelt kereskedelmi korcsoportban, az átlagos napi közönségarányok harcában a két csatorna közül az RTL kerekedett felül, és 14,5 százalékával lenyomta a TV2 12,8 százalékát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!