<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A korrupciógyanúba keveredett Völner Pál államtitkárt nem engedik üres kézzel távozni, 4 milliós végkielégítés jár neki.

Nem távozik üres kézzel az Igazságügyi Minisztériumból Völner Pál, aki kedden lemondott az államtitkári tisztségéről, miután Polt Péter legfőbb ügyész súlyos korrupciós vádak miatt kikérte a mentelmi jogát a parlamenttől.

A jogszabály szerint háromhavi illetményével megegyező búcsúpénz jár Völnernek, azaz bruttó 3,9 millió forint. Ezt még abban az esetben sem kell visszafizetnie, ha netán jogerősen elítélik a politikust - írja a 24.hu.

 

Elképesztő. Fotó: DepositphotosElképesztő. Fotó: Depositphotos

Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója úgy nyilatkozott a lapnak, hogy ez nem jár vissza, illetve nincs szabály erre, mivel államtitkárt még sosem fogtak perbe korrupció miatt. Sőt, bármilyen elképesztően hangzik, Völnernek a végkielégítésen kívül a szabadnapjai után is járhat pénz. 

Mint ismeretes, a folyamatban levő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott Völner Pál. Schadl Györgyöt, a végrehajtói kar elnökét több hete tartóztatták le a reptéren, miközben a Dubaiba tartó gépre akart felszállni.

Völner miniszteri biztosként 2019 nyarától szinte teljes hatalmat gyakorolt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar felett, kulcsszerepe volt a kinevezésekben is, vagyis tőle függött, hogy hol és ki lehet önálló bírósági végrehajtó.

Völner jelenleg fideszes országgyűlési képviselő, a mandátumáról eddig nem mondott le. Mentelmi jogának felfüggesztéséről jövő héten dönthet a parlament. A pártja már jelezte, hogy megszavazza azt, így nem lesz akadálya, hogy a nyomozóhatóságok eljárjanak Völnerrel szemben.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.