TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az amerikai elnökválasztás nem csak az Egyesült Államokra, de a magyar belpolitikára is hatással lesz: amennyiben bukik Donald Trump, úgy egy fontos barátot veszít el Orbán Viktor. Márpedig a dolgok most úgy állnak, hogy Trump veszíteni fog. Ezért hajtja ezerrel a koronavírus elleni vakcina fejlesztését, amivel megfordítani reméli a közhangulatot. Ha ez sem jön be, és pusztítani kezd a járvány második hulláma, az sok országban növelheti az elégedetlenséget. Kollégánk, Baka F. Zoltán volt a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorának a vendége.

Amerika választásra készül, november elején eldől, ki lesz az Egyesült Államok következő vendége. Donald Trump esélyei jók voltak még az év elején is az újraválasztásra, aztán beütött a járvány, ami felszínre hozta az amerikai társadalom társadalmi egyenlőtlenségében rejlő feszültséget. Kevesek kiváltsága a minőségi egészségügyhöz való hozzáférés, meghatározott társadalmi csoportok - a szegényebbek, kisebbségek - viszont korlátozottan férnek hozzá az ellátáshoz.

Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Európai Tanács) Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Európai Tanács)

Ehhez jött hozzá a George Floyd-ügy, ami pedig a rasszizmus-antirasszizmus problémakörben nyitotta újra a társadalmi vitát, amely nem maradt meg a párbeszéd szintjén: Amerika-szerte tüntetéseken tiltakoztak a rendőri túlkapás ellen (időnként szélsőséges viselkedésbe torkollóan).

Trump kampányát ez a helyzet alaposan kikezdte, és csak egy rendkívüli fordulatban bízhat már, amely megfordítja a közhangulatot. Ez lehetne például a koronavírus elleni vakcina bejelentése, amit egy ideje már nagyon hajt az elnök, és érzékelhetően erre alapozza kampánya megmentését.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Magyar szempontból sem lényegtelen, hogyan dől el az elnökválasztás, mert egy demokrata siker az Orbán-adminisztráció pozícióját gyengítené meg: Amerika támogatása nélkül Európában sem lenne könnyű megvédenie álláspontját a jogállamisági vitákban. Ha pedig ezt még tetézi egy második közegészségügyi hullám, akkor a költségvetési források is beszűkülnek, amelyekkel meg lehetne alapozni a Fidesz számára kedvező választási eredményt.

A beszélgetést itt tudja meghallgatni:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.