Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Kísértetiesen hasonló a helyzet a tavalyihoz az Orvostechnikai Szövetség számára, persze leszámítva azt, hogy idén a koronavírus-járvány mindenkit megtépázott. Ezzel együtt, ismét arra kérik a kormányt, hogy rendezze a kórházi beszállítókkal szembeni adósságokat.

Tavaly ugyanezekben a napokban az Orvostechnikai Szövetség ledöbbent, hogy a kormány kijelentette: nem vállalja át az intézmények adósságát, hanem arról központosítottan maga fog tárgyalni, minden esetben meggyőződve a számlák indokoltságáról. Az év elején a tárgyalásokat le is folytatták, majd rendezték a számlákat, de év végére ismét felhalmozódtak a kifizetetlen tartozások, ezért közleményükben arra hívják fel a figyelmet, hogy azokat ismét rendezni kéne.

Ismét itt tartunk: a kórházi beszállítók adósságaik rendezését kérik. Fotó: DepositphotosIsmét itt tartunk: a kórházi beszállítók adósságaik rendezését kérik. Fotó: Depositphotos

Az Orvostechnikai Szövetség szerint a Covid-19 minden gazdasági szereplőt hátrányosan érintett. A kórházak felkészítése a járványra és ennek keretében az elektív műtétek jelentős részének elhalasztása, azaz az ellátás visszafogása a kórházi beszállító vállalkozások forgalmát is jelentős mértékben csökkentette. Bár tavaly ilyenkor több mint 60 milliárd forintos adósság halmozódott fel, a Magyar Államkincstár adatai szerint idén november végére így is 45,7 milliárdra rúgnak az egészségügyi intézményrendszer lejárt tartozásai.

E két tényező súlyos gazdálkodási nehézséget okoz annak a csaknem négy és félezer, szinte kivétel nélkül mikro-, kis- és közepes vállalkozásnak, amelyek – az egészségügyi dolgozók önfeláldozó munkája mellett – eszközeikkel és szolgáltatásaikkal biztosítják a gyógyítás feltételeit és a magyar egészségügy működőképességét.

A szövetség szerint a cégek mindent megtettek azért, hogy a nehézségek ellenére megtartsák több tízezer munkavállalójukat, ugyanakkor a jelenlegi helyzet már sokuk számára tarthatatlan.

"A járványhelyzetben elengedhetetlenül fontos az egészségügy folyamatos és magas szintű működésének biztosítása. A mielőbbi és teljes adósságrendezésre a betegellátás biztonsága és a beszállító vállalkozások működőképességének fenntartása érdekében is szükség van" - írja az Orvostechnikai Szövetség.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.