<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A tervek szerint egy hét múlva jön a teljes nyitás az országban.

Készüljetek, 1-2 millió új fertőzött is jöhet a következő néhány hétben - ez volt annak a figyelmeztetésnek a lényege, melyet az angol miniszterek kaptak a Guardian értesülései szerint.

A lap azt írja, Boris Johnson miniszterelnök "abszolút életbevágónak" nevezte az elővigyázatosságot a koronavírus-korlátozások jövő hétfőre várható teljes feloldása előtt. A kormány tagjai pedig elkezdtek keményebb hangot megütni a járványhelyzettel kapcsolatban, a fertőzöttségi adatok várható felszökése miatt.

Vendégek a londoni Soho egyik vendéglőjének teraszán még 2021. április 12-én, a vendéglátós újranyitás első napján. Illusztráció. (Fotó: MTI/AP/Matt Dunham)Vendégek a londoni Soho egyik vendéglőjének teraszán még 2021. április 12-én, a vendéglátós újranyitás első napján. Illusztráció. (Fotó: MTI/AP/Matt Dunham)

Bár rengeteg új esetre számítanak, fontos különbség a megelőző járványhullámokhoz képest, hogy a ma már jóval magasabb átoltottságnak köszönhetően a korábbinál vélhetően jóval kevesebb beteget kell majd kórházba szállítani, és kevesebben is halnak majd meg a betegséggel összefüggésben.

A teljes nyitást Angliában július 19-re tervezik, az erről szóló hivatalos bejelentést Boris Johnson hétfő délután vagy este teheti meg. A teljes nyitás értelemszerűen minden kormányzati Covid-korlátozást eltöröl majd, attól fogva az emberek saját belátására lesz bízva, milyen elővigyázatossági intézkedéseket tartanak majd be továbbra is.

Az angilai nyitás eredetileg június 21-én jött volna, ezt azért csúsztatták el július 19-re, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a Nagy-Britanniában dominánssá vált delta variáns terjedési ütemével. A Downing Street hétfői tájékoztatása szerint a halasztás eddigi három hete alatt 6,8 millió első és második dózist adtak be Angliában a koronavírus elleni vakcinákból.

Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint a koronavírus elleni oltás első dózisából az Egyesült Királyság egészében eddig 45 881 721-en részesültek, közülük 34 764 511-en a második adagot is megkapták. Ez azt jelenti, hogy a brit felnőttek 87,1 százalékát már beoltották a vakcina első adagjával, 66 százalék, vagyis a felnőtt lakosság kétharmada mindkét dózist megkapta. A kormány célkitűzése az, hogy július 19-ig a teljes brit felnőtt lakosság - hozzávetőleg 52,7 millió ember - megkapja az első oltási dózist, szeptember közepére pedig minden felnőttnek mindkét oltási adagot beadják.

(Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.