<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
		


		
		

Megkérdeztük, milyen rendszerességgel vesznek részt a miniszterek a törzs ülésein.

Az elmúlt hetekben egyre makacsabbul tartja magát a teória a sajtóban, hogy valójában már nem is Kásler Miklós irányítja az egészségügyet, az ágazat irányítása átkerült Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Pintér Sándor és Kásler MiklósPintér Sándor és Kásler Miklós

Mindezt arra alapozzák az elemzések, hogy a szakma érdekképviseleti csoportjaival a belügyminiszter tárgyal az átalakítási elképzelésekről. A döntések előkészítéséhez szükséges tudást pedig a kórházakhoz kirendelt parancsnokok tapasztalatain keresztül szerzi be Pintér Sándor. Aki nem mellesleg az operatív törzs feletti kontrollt is gyakorolja.

Eközben az egészségügyért a rend szerint felelős Emberi Erőfforrások Minisztériumának vezetője, Kásler Miklós teljesen eltűnt a médiából, csak a tárca saját információs felületén nyilatkozik, illetve a parlamentben ad néha választ a neki címzett kérdésekre.

Az ágazatirányítás szempontjából nem mellékes információ, hogy a miniszterek jelen vannak-e egyáltalán a napi döntéshozatalokat megalapozó találkozókon. Azt Orbán Viktor miniszterelnök közléséből tudjuk, hogy a törzs minden reggel 6 órakor kezdi a munkát, az ott született döntésekről pedig késő délelőtt ad tájákoztatást az országos tisztifőorvos, illetve a törzs ügyeleti központjának illetékese.

Az előbbiekből kiindulva ma azzal a kérdéssel fordultunk a tájékoztatón részt vevőkhöz, hogy árulják el, milyen rendszerességgel vesz részt az operatív törzs ülésein Pintér Sándor és Kásler Miklós?

Választ az élő közvetítésben nem kaptunk, viszont kicsivel később írásban mégis megérkezett a törzs reakciója. Mint írták:

Az operatív törzs ülésein Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere is rendszeresen részt vesz.

Ebből azt a következtetést feltétlenül le tudjuk vonni, hogy Kásler Miklós nem vonult ki az egészségügyi egyeztetésekből, az operatív munkából, ezzel összefüggésben pedig a területet rendszerszinten érintő döntésekből is kiveszi a részét. Mindez persze nem garancia arra, hogy ki tudja tölteni az erre a kormányzati ciklusra szóló mandátumát, amint erre két évvel ezelőtt, kinevezését követően már utaltunk a miniszterről készült portrénkban.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.