Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Megkérdeztük, milyen rendszerességgel vesznek részt a miniszterek a törzs ülésein.

Az elmúlt hetekben egyre makacsabbul tartja magát a teória a sajtóban, hogy valójában már nem is Kásler Miklós irányítja az egészségügyet, az ágazat irányítása átkerült Pintér Sándor belügyminiszterhez.

Pintér Sándor és Kásler Miklós
Pintér Sándor és Kásler Miklós

Mindezt arra alapozzák az elemzések, hogy a szakma érdekképviseleti csoportjaival a belügyminiszter tárgyal az átalakítási elképzelésekről. A döntések előkészítéséhez szükséges tudást pedig a kórházakhoz kirendelt parancsnokok tapasztalatain keresztül szerzi be Pintér Sándor. Aki nem mellesleg az operatív törzs feletti kontrollt is gyakorolja.

Eközben az egészségügyért a rend szerint felelős Emberi Erőfforrások Minisztériumának vezetője, Kásler Miklós teljesen eltűnt a médiából, csak a tárca saját információs felületén nyilatkozik, illetve a parlamentben ad néha választ a neki címzett kérdésekre.

Az ágazatirányítás szempontjából nem mellékes információ, hogy a miniszterek jelen vannak-e egyáltalán a napi döntéshozatalokat megalapozó találkozókon. Azt Orbán Viktor miniszterelnök közléséből tudjuk, hogy a törzs minden reggel 6 órakor kezdi a munkát, az ott született döntésekről pedig késő délelőtt ad tájákoztatást az országos tisztifőorvos, illetve a törzs ügyeleti központjának illetékese.

Az előbbiekből kiindulva ma azzal a kérdéssel fordultunk a tájékoztatón részt vevőkhöz, hogy árulják el, milyen rendszerességgel vesz részt az operatív törzs ülésein Pintér Sándor és Kásler Miklós?

Választ az élő közvetítésben nem kaptunk, viszont kicsivel később írásban mégis megérkezett a törzs reakciója. Mint írták:

Az operatív törzs ülésein Pintér Sándor belügyminiszter és Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere is rendszeresen részt vesz.

Ebből azt a következtetést feltétlenül le tudjuk vonni, hogy Kásler Miklós nem vonult ki az egészségügyi egyeztetésekből, az operatív munkából, ezzel összefüggésben pedig a területet rendszerszinten érintő döntésekből is kiveszi a részét. Mindez persze nem garancia arra, hogy ki tudja tölteni az erre a kormányzati ciklusra szóló mandátumát, amint erre két évvel ezelőtt, kinevezését követően már utaltunk a miniszterről készült portrénkban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.