2p

Péntektől az a Kristó Ákos miniszteri biztosként felügyeli az Oszakai Világkiállítás magyar megjelenését, aki eddig is a turizmus területén dolgozott. Fizetése azonos lesz a helyettes államtitkárokéval.

A 2025-ös Oszakai Világkiállítás magyar megjelenésének előmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatokért felelős miniszteri biztos lett Kristó Ákos, akinek munkáját Rogán Antal propagandaminiszter fogja felügyelni – derül ki a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőből. Fizetése a helyettes államtitkári illetménynek megfelelő díjazás és az ugyanilyen pozícióhoz kapcsolódó juttatás lesz, titkárság nem segíti munkáját.

Kristó fog felelni a világkiállításon történő magyar megjelenés eredményes előkészítése érdekében a politikai szintű képviseletért, támogatja és nyomon követi az ezzel foglalkozó munkacsoport munkáját, együttműködik a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel (MTÜ), felel a Kiállítások Nemzetközi Irodája hatáskörébe tartozó, világkiállításokon történő magyar részvétellel kapcsolatos hazai koordinációért és a döntések nemzetközi képviseletéért, valamint jelenti az elvégzett feladatokat Rogán Antalnak.

Kristónak nem idegen a terület, hiszen – amellett, hogy egy hónapja ő az MTÜ általános vezérigazgató-helyettese – 2019 óta az MTÜ leányvállalatánál, a Visit Hungary Nonprofit Zrt.-nél volt operatív és gazdasági igazgató, majd vezérigazgató.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!