3p

Balásy Gyula céghálójának új tagja segít védekezni a telefonos lehallgatások ellen is.

Módfelett érdekes céggel gyarapodott a kormányzati propagandakampányok fő felelősének, Balásy Gyulának eddig is meglehetősen kiterjedt céghálója. A hivatalosan médiatervezéssel foglalkozó New Land Media Kft.-nek eddig is volt egy rendezvényszervezéssel foglalkozó leánycége, a Visual Europe Zrt., de nyilvános adatbázisok szerint ennek a társaságnak április 3-án is lett egy leánycége. Ennek a cégnek a neve pedig:

  • Hydra Ops Kft.

Ezt hivatalosan április 15-én jegyezték be. Ha pedig megnézzük, hogy mivel is foglalkozik Balásy Gyula céghálójának új tagja, akkor meglepő dolgokra bukkanhatunk. Például:

  • egyéb információ-technológiai szolgáltatás,
  • híradás-technikai berendezés gyártása,
  • személybiztonsági tevékenység,
  • biztonsági rendszer szolgáltatás,
  • számítógépes programozás.

Hogy ez így együtt mit jelent, ahhoz a cég honlapján található bemutatkozás nyújt némi támpontot.

Munkatársaink több mint 10 éves titkosszolgálati múlttal rendelkeznek, legjobb tudásuk szerint állnak a megrendelőink rendelkezésére

- olvasható a leírásban.

Egyik termékük például a Mobile Jammer Box. Ez a leírása szerint egy olyan korszerű, hatékony és megoldásaiban forradalmian új információvédelmi eszköz, amely segít védekezni az egyre inkább elterjedő, saját mobiltelefonunkat kémkedésre felhasználó támadásokkal szemben. Az ára 500 ezer forint. A fő profiljuknak azonban a kibervédelem tűnik. Felkutatják a potenciális szoftverhibákat, gyenge jelszavakat, hibás beállításokat, amelyeket egy támadó képes lenne kihasználni.

Rogán Antal sok titkot tud
Rogán Antal sok titkot tud
Fotó: MTI

Tehát a NER-ben sikert sikerre halmozó 45 éves üzletember ezúttal nem a kommunikációs ágazatban tett egy lépést előre, hanem egy teljesen új és számára ismeretlenebb piac meghódítására készülhet. A Hydra Ops titkosszolgálati múlttal rendelkező munkatársai azért is érdekesek, mert Rogán Antal a kormányzati propaganda mellett amúgy a titkosszálgálatokat is felügyeli.

Eddig a cégnek nem ment kimondottan jól, bár a bevétele évről évre gyarapodott. Míg 2019-ben 13 millió forintos forgalmat értek el, ez 2023-ban közel 152 millió forintra kúszott fel és 23,7 millió forintos profitnak is örülhettek a korábbi tulajdonosok. Balásy Gyula érkezése előtt a p2m Informatika Szolgáltató Kft. volt a többségi tulajdonos. Ők sem teljesen ismeretlenek.

 

Lapunk is beszámolt arról, hogy összesen 25 milliárd forintos, szervezetfejlesztésre vonatkozó megbízást kapott két Balásy Gyulához köthető cég, a p2m Informatika Kft. és a p2m Consulting Kft a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKOH). A tulajdonos az a Szabad Tamás, aki még a Lounge Consulting Bt.-ben volt üzlettársa Balásynak. Tőlük vette át a titkosszolgálati múlttal rendelkező céget a Visual Europe, amelynek neve szinte minden fontosabb állami rendezvényen felbukkan, és alapvetően egy kormányzati megbízásokkal kitömött rendezvénytechnikai cég.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!