Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Az ideiglenes üzemeltetővel február 28-án járt le a szerződés, az új megoldás pedig nem biztos, hogy kimeríti a piaci alapon történő működtetést.

A szombathelyi városvezetések nincs kitalált stratégiája a sportkomplexum működtetéséről - idézi Nemény András, a közgyűlés baloldali frakciójának szavait a nyugat.hu. Hiába eltelt már két hónap, a mai napig nem tudják megmondani, mennyibe is kerül az üzemeltetés. Ennél viszont most nagyobb problémát kellett megoldania a közgyűlésnek. Február 28-án ugyanis lejárt az átmeneti szerződés, amit a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft.-vel kötöttek.

A megoldás végül az lett, hogy a Haladás Labdarúgó Kft.-re és a Haladás VSE-re bízták az üzemeltetést, előbbi a stadion, utóbbi a munkacsarnok üzemeltetéséért felel, a műszaki feladatokat pedig egy külsős cégnek szervezik ki. Nagy kérdés azonban, hogy ez megfelel-e a piaci alapú működtetésnek, a támogatási szerződés szerint ez feltétele volt a beruházás áfa-visszaigénylésének, melynek köszönhetően mintegy 3 milliárd forintot igényelt vissza a város. Nemény szerint ezt lehet, vissza kell majd fizetni.

A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI)A 15 milliárdos Haladás-stadion (Fotó: MTI)

A történet tehát jelenleg úgy néz ki, hogy a sportkomplexum bevételeinket 90 százaléka az amúgy üzemeltetéssel megbízott két sportszervezettől származik úgy, hogy nekik pedig összesen 225 millió forint támogatást ad az önkormányzat (115-öt a focistáknak, 100-at pedig a HVSE-nek). Magyarul
a város által támogatott sportszervezetek egy városi cégtől a város pénzén bérlik a stadiont.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Kft. (eddigi üzemeltető) ügyvezetőjének szintén február 28-án járt le a megbízatása, ügyvezetőt kinevezni csak a közgyűlésnek van joga. Vagyis jelenleg ügyvezető hiányában a szükséges üzemeltetői szerződést sem lehet aláírni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.