<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Minden orosz katona, aki vagy az üzemre lő, vagy az üzemet fedezékként használja célponttá válik, figyelmeztetett az ukrán elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Oroszország és Észak-Korea kiterjeszti kétoldalú kapcsolatait – jelentette hétfőn Phenjan állami sajtó. Putyin azt mondta Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek, hogy a két ország „közös erőfeszítésekkel bővíti átfogó és konstruktív kétoldalú kapcsolatait” – jelentette hétfőn a phenjani állami média. Putyin Kimnek írt, Észak-Korea felszabadításának napjára írt levelében kijelentette, hogy a kapcsolatok szorosabbra fűzése mindkét ország érdekét szolgálná, és hozzájárulna a Koreai-félsziget és az északkelet-ázsiai térség biztonságának és stabilitásának megerősítéséhez - közölte a KCNA észak-koreai hírügynökség.

Ha már csak Kim Dzsongun áll veled szóba, az nem túl jó jel. Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail MecelHa már csak Kim Dzsongun áll veled szóba, az nem túl jó jel. Fotó: MTI/AP/Szputnyik pool/Mihail Mecel

Útra kész az első ENSZ-hajó, amely ukrán gabonát szállít Afrikába. Az MV Brave Commander 23 000 tonna búzával indul útra, a gabonát Etiópiába fogják vinni - mondta Olekszandr Kubrakov, Ukrajna infrastrukturális minisztere. Ez lesz az első élelmiszersegély-szállítmány azóta, hogy Kijev és Moszkva a múlt hónapban megállapodást kötött az ENSZ és Törökország között a fekete-tengeri gabonaszállítások blokkolásának feloldásáról.

Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij azt mondta, hogy olyan orosz katonákat vesznek célba, akik az ellenség által megszállt Zaporizzzsja atomerőműre vagy onnan lövöldöznek. „Minden orosz katonának, aki vagy az üzemre lő, vagy az üzemet fedezékként használja, meg kell értenie, hogy titkosszolgálataink, különleges szolgálataink és hadseregünk különleges egységeinek célpontjává válik” – mondta az ukrán elnök.

Összesen 42 ország – köztük az Egyesült Államok, Japán és az Egyesült Királyság, valamint az EU – felszólította Oroszországot, hogy haladéktalanul vonja ki katonai erőit az erőműből a helyszín védelme érdekében. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) egy lehetséges nukleáris katasztrófára figyelmeztetett, ha nem szűnnek meg a harcok.

Zelenszkij óva intette az orosz állampolgárokat, ne legyenek bűnrészesek és ne hallgassanak, hanem emeljék fel a szavukat Putyin Ukrajna elleni háborúja kapcsán. „Az emberek hallgatása megközelíti a cinkosság szintjét. És a gonosz elleni valódi harc elutasítása segítség nyújtássá válik. Ezért kérem az orosz állampolgárokat, hogy ne hallgassanak, mert az azt jelenti, hogy nem harcolnak Putyin ellen, hanem támogatják őt és a háborúját” – mondta legutóbbi országos beszédében.

Az ukrán erők továbbra is támadják azokat a stratégiai hidakat, amelyeken keresztül elérhető és például hadianyaggal ellátható Herszon városa. Ukrajna szerint a déli régióban folytatott offenzívájuk során átkelt orosz csapatok a hidak megrongálódását követően egyre nagyobb nehézségekkel néznek szembe.

Legfrissebb katonai tájékoztatója szerint Oroszország azt állítja, hogy átvette az irányítást a kelet-harkovi régióban található Udy felett. A falut az orosz erők heves ágyúzással sújtották.

A brit katonai hírszerzés vasárnap közölte, hogy Oroszország prioritása az elmúlt héten valószínűleg az volt, hogy átirányítsa az egységeket a dél-ukrajnai hadjárat megerősítése érdekében. Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint Oroszország a jelek szerint fokozza a támadásokat a keleti donbászi fronton is, ami valószínűleg annak biztosítására tesz kísérletet, hogy Ukrajna ne tudja délen összpontosítani erőit Herszon ellen.

A javarészt állami tulajdonú szaúd-arábiai energiacég a történelem egyik legnagyobb negyedéves nyereségét könyvelte el, ráirányítva a figyelmet a gázban és olajban gazdag nemzetek kolosszális nyereségét az ukrajnai háborúhoz kapcsolódó energiaválság során. A Saudi Aramco nyeresége a június végéig tartó három hónapban 90 százalékkal 48 milliárd dollárra nőtt. A szaúd-arábiai Kingdom Holding február 22. és március 22. között orosz energiacsoportokba fektetett be a Gazpromba, a Rosznyeftybe és a Lukoilba – olvasható a Twitteren vasárnap.

Számos európai ország szólította fel az EU-t, hogy korlátozza vagy blokkolja az orosz állampolgárok rövid távú schengeni vízumát. Ukrajna, Észtország, Lettország, Finnország és a Cseh Köztársaság új korlátozásokat sürget. Lengyelország az orosz turistavízumok korlátozását is fontolgatja. (Forrás: Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.