2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Erről egy lapinterjúban beszélt.
 

„Az igaz, hogy az uniós források hiányoznak a magyar gazdaságból, ugyanakkor, ahogy említettem, nem dominánsak a gazdaság finanszírozásában. Könnyen kiváltható forrás” – mondta Nagy Márton a Világgazdaságnak.

Szerinte az FDI kiválthatja az uniós forrásokat, sőt a külföldi működő tőke jobb, mint az EU-forrás.

Uniós források nélküli jövőt vizionált Nagy Márton. Fotó: MTI
Uniós források nélküli jövőt vizionált Nagy Márton. Fotó: MTI

„Közép- és hosszú távon a magasabb fejlettség mellett úgyis EU-forrás nélkül fogunk működni, egy bizonyos fejlettségi szint felett törvényszerűen nettó befizetővé válunk. A magyar gazdaságnak át kell állnia így is, úgy is egy uniós forrás nélküli létre. Ez persze nemcsak FDI-t jelent, hanem hitel- és tőkeforrást is“, fogalmazott.

Nagy Márton az inflációval kapcsolatban azt mondta: biztos benne, hogy a szigorú monetáris, valamint fiskális politikai és kormányzati beavatkozások egy számjegyű inflációt hoznak év végére.

Beszélt arról is, hogy a kamatcsapda kiszárította a hazai hitelpiacot, így elképzelhető, hogy lesz Baross Gábor Program 2.0. Elárulta azt is, hogy sok befektetővel tárgyalnak a világ összes táján, és komolyan veszik a reptér visszavásárlását. Az árstopok kivezetésének szándékát pedig viccesnek tartja.  

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!