2p

A Monetáris Tanácsból két ciklus, összesen 12 év után áprilisban távozott Kocziszky György a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora lett.

A legfrissebb Magyar Közlöny tanúsága szerint Novák Katalin köztársasági elnök az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés d) pontja, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 37. § (8) bekezdése és 94. § (2) bekezdése alapján – a kultúráért és innovációért felelős miniszternek a fenntartóval egyetértésben tett javaslatára – a Budapesti Metropolitan Egyetemen Dr. Kocziszky György egyetemi tanárt a 2023. október 1. napjától 2025. március 31. napjáig terjedő időtartamra megbízta a rektori teendők ellátásával.

Kocziszky 1972-ben szerzett gépészmérnöki oklevelet a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen, 1984-ben lett a közgazdaságtudomány kandidátusa, tíz évvel később habilitált a Miskolci Egyetemen. 1991 és 1997 között az egyetem rektorhelyettese volt. Kutatási területe elsősorban az Európai integráció gazdaságtana, illetve a regionális gazdaságtan, növekedés- és fejlődéselméletek.

Kocziszky György korábban a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja is volt. Fotó: Budapesti Metropolitan Egyetem
Kocziszky György korábban a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja is volt. Fotó: Budapesti Metropolitan Egyetem

1992-1994 között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Vezetés-és Szervezéstudományi Szakbizottság Racionalizálási Albizottságának elnöke, 1990-2000 között az MTA Vezetés- és Szervezéstudományi Szakbizottságának tagja, 2006-ban a Jean Monnet Kiválósági Központ vezetője, 2007 és 2010 között pedig a Magyar Akkreditációs Bizottság Közgazdasági Szakbizottságának tagja volt.

Kocziszky 2011 áprilisában a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának tagja lett. E tisztét két, egyenként hatéves cikluson át töltötte be, 2023 áprilisában távozott a döntéshozó testületből.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!