Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A tavalyi év menedzsercsapatának kapuját Demján védi, a középpályán Csányi dirigál, a védelemben öreg rókák verik vissza a támadásokat, a csatársorban pedig ifjú titánok zilálják szét az ellenfél védelmét. Az mfor.hu a tavalyi év menedzser- és cégteljesítményei alapján összeállította 2005 álomcsapatát. Ön kit szavazna ki a tizenegyből, vagy kit választana be abba? Szövetségi kapitány kerestetik, nem csak az MLSZ-ben!

Faltörő kosok a csatársorban: Jászai és Balogh. Mondja el véleményét!

Faltörő kosok a csatársorban

A Dream Team csatársorába két rámenős, "szemtelenül" fiatal, s az utóbbi években kiugróan magas növekedést elért menedzser verekedte be magát.

A csatársor. Kattintson a képre az egész csapatért!
Jászai, a Balaton-part reménysége

Az eddigi teljesítménye alapján nagy jövő előtt álló ékpár egyik tagja a mindössze 31 éves Jászai Gellért, aki öt év alatt gyakorlatilag a semmiből vált a Balaton-part meghatározó befektetőjévé. Az üzletember az SCD Group Kft.-t még 2000-ben alapította 3 millió forinttal, ehhez képest ma a törzstőke 513 millió forintra rúg.

Az 51 százalékban Jászai tulajdonában lévő ingatlanfejlesztő cég - brit üzleti partnerekkel szövetkezve - 2004-ben és 2005-ben robbantott: felvásárolta a "fél Balaton-partot", azaz az ott működő legnagyobb idegenforgalmi cégeket: a Siotourt, a Balatontouristot és a Zalatourt. Érdekesség, hogy az összesen mintegy 10 milliárd forintba kerülő terjeszkedés egyik fő hitelezője az OTP volt, amely

a közelmúltban többségi tulajdont szerzett

a SCD-csoport egyik társaságában, az SCD Lízing Rt.-ben.

A 2005-ben várhatóan 10 milliárd forintos bevétellel záró vállalat jelenleg több tucat hazai ingatlanfejlesztésben vesz részt, többek között Budapesten. A tervek még nagyratörőbbek: 15 év alatt mintegy 100 milliárd forintot kívánnak belepumpálni a Balaton-partba, egy komplex turisztikai fejlesztési program keretében. Már elkezdődött a partszakasz kempingjeinek négycsillagossá fejlesztése, illetve - egy 4 milliárdos beruházás keretében - a Club 218 nevű apartmanház építése a siófoki Aranyparton.

Balogh: magyaros virtus

A csatársorban elengedhetetlen "fineszes" húzásokért nem kell a szomszédba mennie a Jászainál csak néhány évvel idősebb, 36 éves Balogh Leventének sem. Az élelmiszeripari gépészként és élelmiszer-tartósító technikusként végzett menedzser ugyanis profi cselgáncsos volt, mielőtt 2004-ben átvette volna a Szentkirályi Ásványvíz Kft. vezetését.

A családi vállalkozás növekedése önmagáért beszél: a cég piaci részesedése a hazai ásványvízpiacon korábban egy év alatt 0,2 százalékról 4 százalékra nőtt, 2004 végén 7 százalék volt, 2005-re pedig elérte a 15 százalékot. Az ambíciózus terveket jelzi, hogy a társaság idén a piac egynegyedének megszerzését tűzte ki célul. A Szentkirályi 2003 óta megharmincszorozta eladásait, forgalma 2005-ben 4,5-5 milliárd körül alakult, 2004-ben pedig a párizsi Aqua Expón megszerezte a nemzetközi elismerést jelentő Eauscar-díjat a szénsavmentes ásványvíz kategóriában.

A társaság sikerének magyarázata részben

a jól megválasztott marketingstratégia

, mondta el korábban az mfor.hu-nak Balogh. Szerinte a sikerben része van annak is, hogy a társaság száz százalékosan magyar tulajdonú, és "ezt nem is kívánják titkolni". Annyira nem - tesszük hozzá -, hogy ez a cég reklámjaiban hangsúlyosan szerepel. Ez is jelzi: a társaság egyértelműen számít a Balogh által említett "nemzeti össszetartásra".

Érdekesség, hogy a márka felküzdötte magát a Young & Rubicam legnépszerűbb brandeket számbavevő listájára is. A Márkaméter névre hallgató rangsorban még a kutató cégnek is meglepetést okozott, hogy a Szentkirályi - mint mondták - minden előzmény nélkül a legismertebb, nagyon kedvelt márkanevek közé került 2005-re.

Mondja el véleményét!

Ön kit tett volna be a 2005-ös menedzserválogatottba, esetleg kit ültetett volna a cserepadra?

Legyen ön is szövetségi kapitány!

Menedzsment Fórum

[velemeny/]

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.